Protectia Datelor cu Caracter Personal, dezbatuta la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis

TIMISOARA. Din 25 mai, legislatia europeana obliga toate companiile care prelucreaza date cu caracter personal sa se conformeze la noile reguli, mult mai stricte. Astfel, pentru a-i informa pe oamenii de afaceri care doresc sa inteleaga noile reglementari, reprezentantii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis au organizat un seminar pe aceasta tema.

Printre noile reglementari, dezbatute cu agentii economici, se regasesc: dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de stergere, privacy by design, obligativitatea realizarii unui registru general al operatiunilor de prelucrare etc.

In cadrul seminarului „Totul despre Regulamentul General privind Protectia Datelor”, participantii au aflat in ce fel acest act normativ afecteaza firma si care sunt masurile OBLIGATORII ce trebuie luate. Au fost discutate aspecte despre ce inseamna date cu caracter personal, care sunt operatorii economici vizati (companii private, institutii publice);, evaluarea necesitatii numirii unui responsabil cu protectia datelor cu caracter personal, pasii de urmat, recomandari;, dar si alte aspecte utile.

Seminarul a fost sustinut de specialisti ai:
Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP): George BALAITI – sef Serviciu Control Operatori si Emilia DATCU – consilier Serviciul Control Operatori
SCPA Maier, Ciucur si Asociatii: av. Asociat Paul-Filip CIUCUR.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.