CCIA Timis a participat la primul Targ de job-uri in cadrul proiectului LaborNet

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener al Proiectului „LaborNet – Retea pentru mobilitatea fortei de munca in zona transfrontaliera”, a participat la primul Targ de job-uri organizat in cadrul proiectului, care a avut loc in perioada 23 – 24 octombrie 2017, la sediul Camerei de Comert si Industrie Kikinda (Serbia).

La eveniment au participat 17 companii timisene si reprezentanti a doua institutii care activeaza in domeniul ocuparii si incadrarii persoanelor pe piata muncii: Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inspectoratul Teritorial de Munca.

Companiile timisene prezente la eveniment se confrunta cu o lipsa acuta a fortei de munca si sunt interesate sa angajeze personal din Republica Serbia.

Targul de joburi s-a dovedit a fi un real succes, la manifestare participand peste 300 de persoane neocupate si someri din zona Kikinda. Firmele timisene au participat intr-un numar mai mare decat era prevazut prin proiect, unele dintre acestea participand pe cont propriu. Targul de joburi propriu-zis s-a desfasurat pe parcursul zilei de 24 octombrie a.c., iar ziua anterioara a fost dedicata crearii si dezvoltarii Retelei Labor-Net.

Reamintim ca proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia si vizeaza imbunatatirea potentialului zonei pentru a asigura o crestere favorabila incluziunii, a facilita accesul pe piata fortei de munca si a spori oportunitatile de angajare.
Proiectul se inscrie pe linia preocuparilor Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis de a gasi solutii viabile pentru criza locala a fortei de munca.

Informatii suplimentare la tel. 0372 185 285, e-mail: [email protected], Cristina COROIAN – expert PR/ CCIAT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.