Cel mai mare eveniment de cariera din Timisoara, la start. Au inceput Zilele Carierei, la Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Timp de doua zile, peste 50 de companii nationale si internationale vin in intampinarea tinerilor cu sute de locuri de munca, dar si cu programe de internship sau diferite posibilitati de colaborare. O noua editie a Zilelor Carierei, organizate de Universitatea Politehnica Timisoara si-a deschis portile, la restaurantul universitatii.

„Este vorba de a 11-a editie, ceea ce inseamna continuitate, traditie, un interes marcant al mediului economic fata de ceea ce se intampla in institutia noastra si desigur ca e vorba si de un interes al studentilor, care au venit intr-un numar foarte mare inca de la deschiderea evenimentului. Ne asteptam ca pana la finalul Zilelor Carierei, cateva mii de studenti sa vina sa viziteze si sa se intereseze de practica sau angajare. Constatam in fiecare an cresterea interesului mediului economic pentru acest eveniment. Iar in fiecare an incercam sa aducem o noutate, astfel ca avem prezenti si elevi din anii terminali, care sunt interesati sa vada ce ii va astepta dupa ce vor intra la Politehnica”, a spus Aurel Serban, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara.

In cele doua zile de desfasurare a Zilelor Carierei, studentii Universitatii Politehnica care sunt in cautarea unui loc de munca sau a unei companii in care sa faca stagii de practica sunt asteptati la cantina UPT din Complexul Studentesc.

„Mi se pare foarte important ca se organizeaza targuri de genul asta, pentru ca asa vedem si noi exact ce ni se cere cand iesim din facultate. De multe ori ce facem noi la scoala nu e neaparat ce ni se cere in campul muncii”, a spus unul dintre studentii care au vizitat targul.

„Deocamdata nu imi caut de lucru, pentru ca sunt abia in anul I, dar sunt curioasa de stagiile de practica in companii. Vreau sa merg sa vad ce se intampla efectiv la un loc de munca, ce trebuie sa faci”, a spus o alta studenta.

Pe de alta parte, multi dintre tinerii care au ajuns la Zilele Carierei sunt in cautarea unui loc in care sa isi poata face stagiile de practica.

„Deocamdata nu imi caut de lucru, pentru ca sunt abia in anul I, dar sunt curioasa de stagiile de practica in companii. Vreau sa merg sa vad ce se intampla efectiv la un loc de munca, ce trebuie sa faci”, a spus o alta studenta.

La editia organizata in perioada 25-26 octombrie a.c., pe langa traditionalele prezentari de firme, workshop-uri si sesiuni de training, Universitatea Politehnica Timisoara, prin Departamentul de Relatii Internationale, va prezinta oportunitatile oferite de colaborarile desfasurate prin noul program Erasmus+ KA107 cu 4 mari universitati din Republica Serbia (Universitatea din Novi Sad, Universitatea din Belgrad, Universitatea din Kragujevac si Universitatea din Nis), ca parte a evenimentului „Zilele cooperarii UPT – Republica Serbia”, desfasurat intre 18 si 27 octombrie 2017.

Iar printre surprizele cu care sunt intampinati studentii se numara o masina pe care sunt instalate sisteme de detectie a pietonilor si a liniilor de delimitare a benzilor de circulatie si radar pentru detectarea participantilor la trafic. De asemenea, avand in vedere ca timpul petrecut pe drum pana la locul de munca este considerat timp de lucru, o companie isi prezinta un bus de transport gratuit a angajatilor, cu dotari speciale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.