Afla cele mai importante informatii despre Securitate si Sanatate in Munca, la CCIA Timis! Incepe o noua sesiune de cursuri!

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala organizeaza mai multe sesiuni ale cursului pentru inspectori in domeniul securitatii si sanatatii in munca (SSM). Cursul este acreditat de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei si este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Programul se adreseaza specialistilor din orice unitate, institutie, societate comerciala sau bugetara ce urmareste organizarea, coordonarea si monitorizarea activitatii de asigurare a securitatii si sanatatii in munca, in conformitate cu normele generale de protectie a muncii.

Programul de formare vizeaza dezvoltarea profesionala, aplicarea prevederilor legale referitoare la sanatatea si securitatea in munca si in domeniul situatiilor de urgenta si aplicarea normelor de protectie a mediului. Iar programul este structutat pe noua niveluri.

In cadrul programului, la nivel de baza (40 de ore), vor fi abordate:

– Cadrul legislativ general referitor la SSM;
– Concepte de baza referitoare la SSM;
– Notiuni despre riscuri generale si prevenirea lor;
– Notiuni despre riscuri specifice si prevenirea lor in sectorul corespunzator activitatii intreprinderii si/sau unitatii;
– Acordarea primului ajutor

La nivel mediu (80 de ore), vor fi abordate:

– Cadrul legislativ general referitor la SSM;
– Criterii generale pentru evaluare riscurilor;
– Organizarea activitatii de prevenire;
– Actiuni in caz de urgenta;
– Planuri de urgenta si evacuare;
– Prim ajutor;
– Elaborarea documentatiilor necesare desfasurarii activitatii de prevenire si protectie;
– Evidente si raportari in domeniul SSM;
– Aplicatii practice

Cei care vor sa urmeze nivelul de baza, trebuie sa aiba studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic. Iar cei care vor sa parcurga nivelul mediu, conditiile de acces sunt studii in invatamântul postliceal in profil tehnic.

Primul curs se va desfasura in perioada 28 martie – 15 aprilie 2016 (luni-vineri, orele 16 – 20), la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Diplomele se elibereaza in maximum 30 de zile de la absolvire. Costul cursului poate fi achitat in doua rate, iar membrii CCIAT beneficiaza de 10% reducere.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.