Ministerul Educatiei a stabilit cand incepe Bacalaureatul Olimpicilor. Simularile examenului sunt programate in martie

Primii care vor intra in focurile examenului de bacalaureat vor fi elevii olimpici, care vor avea parte de sesiunea speciala cu o luna inaintea colegilor lor. Ministerul a stabilit ca simularile pentru examenul maturitatii se vor desfasura in debutul lunii martie.

Sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat se va desfasura, in 2016, in perioada 14 – 27 mai.

„Pentru asigurarea participarii elevilor din clasele a XII-a/ a XIII-a la loturile nationale de pregatire pentru competitiile internationale, propunem spre aprobare organizarea unei sesiuni speciale de Bacalaureat, in perioada 14 — 27 mai 2016”, se arata in nota publicata pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice.

In conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare si desfasurarea a examenului de Bacalaureat 2011, valabila si pentru anul 2016, MECNs organizeaza in fiecare an scolar o sesiune speciala pentru elevii din clasele a XII-a/ a XIII-a participanti la loturile olimpice si la competitiile sportive si artistice internationale care se desfasoara in perioada sesiunii normale de Bacalaureat.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.