EVALUARE NATIONALA 2015: Aproape 5000 de elevi din judetul Timis incep examenul saptamana viitoare

TIMISOARA. Aproape 5000 de absolventi de gimnaziu din judetul Timis s-au inscris pentru a sustine Evaluarea Nationala. Alti peste 500 de elevi nu vor participa la examen in aceasta sesiune din diferite motive: fie nu au situatia scolara incheiata, fie nu au promovat la toate materiile sau pur si simplu nu vor sa isi mai continue studiile.

Luni, 22 iunie, elevii vor incepe examenul, cu proba la Limba si Literatura Romana. Marti, se va desfasurea proba la Limba Materna, iar miercuri vor intra din nou in salile examen toti elevii, pentru proba la Matematica.

Doua zile mai tarziu, absolventii de gimnaziu vor afla primele rezultate la Evaluarea Nationala. Cei nemultumiti de note vor putea depune contestatii in aceiasi zi. Acestia vor primi rezultatele finale in 30 iunie.

Apoi, elevii mai au de trecut un hop: repartizarea computerizata la unul dintre liceele pe care le-au ales, in functie de nota obtinuta la Evaluarea Nationala.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.