Imaginile care iti schimba ziua! Platou de filmare intr-o comuna nu departe de Timisoara: localnicii, vedete de cinema. Ce nebunie urmeaza in Banat? VIDEO!

TIMISOARA.  Atentie, se filmeaza! Motor, actiune! Aceste indemnuri au rasunat pe strazile din cocheta comuna banateana Gottlob, supranumita si ‘imparatia lubenitei’.

Localitatea s-a transformat pentru cateva zile intr-un platou de filmare pentru o pelicula ce anunta unul dintre cele mai asteptate evenimente ale verii: Ceau, Cinema!

Satenii s-au transformat ad-hoc in actori si au participat la filmari cu tot sufletul, de la copii de cativa anisori si pana la seniori de peste 90 de ani. Ce a iesit? Vedeti in VIDEO-ul de mai jos, intr-un teaser Ceau, Cinema!

ceau-cinema-gottlob (3)

A doua editie a Festivalului de Film european Ceau, Cinema! va avea loc in perioada 22 – 26 iulie la Timisoara si Gottlob (prima localitate de la tara cu un cinematograf renovat si digitalizat). Programul va fi intins pe mai multe zile si va cuprinde si o sectiune competitionala.

ceau-cinema-gottlob (1)

Primele trei zile se vor desfasura la Timisoara, cu proiectii de film in aer liber, la Gradina de Vara Capitol, la Casa Artelor, la Ambasada precum si in alte spatii alternative din oras. Ca si la prima editie, vor fi prezentate filme europene noi, cu succes la public, dar si filme de autor, documentare si animatii. Se vor organiza ateliere educative dedicate artei cinematografice si intalniri cu cineasti.

ceau-cinema-gottlob (2)Anul acesta, comuna Gottlob se va bucura de doua zile de festival, cu proiectii in cinematograful proaspat renovat si in aer liber, animand viata culturala a comunei si a localitatilor invecinate.

Primul titlu din program anuntat oficial va fi vizionat numai la Gottlob. Documentarul „Pasaport de Germania” (2014), regizat de Razvan Georgescu si produs de Alexandru Solomon, a fost filmat chiar in Gottlob si in satul vecin, Vizejdea. Documentarul prezinta povestea celui mai amplu negot de oameni din Europa secolului XX: vanzarea organizata, sistematica a intregii populatii germane din Romania catre Republica Federala Germania.

Ceau, Cinema! este primul festival din Timisoara dedicat filmului european.

ceau-cinema-gottlob (4)

Pentru inceput, cei care l-au pus la cale au realizat un film de prezentare pentru evenimentul din aceasta vara, unde in loc de popcorn se va manca lubenita proaspata de Gottlob. Mandra localitate banateana s-a transformat intr-un adevarat platou de filmare, iar satenii au devenit actori. Au participat cu mic cu mare, si-au intrat repede in roluri si s-au transformat peste noapte in vedete.

Anul acesta, fest-ul nostru de buzunar creste si va tine doua zile la Gottlob (prima localitate de la tara cu un cinematograf renovat). Filmarile au fost facute in comuna (care a devenit un imens platou de filmare) si la Timisoara, au durat 6 ore si au implicat cateva zeci de oameni, de la 6 la 95 de ani„, transmit organizatorii festivalului,  Asociatia Marele Ecran si Asociatia Pelicula Culturala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.