Punct de trecere a frontierei deschis temporar, in Timis, intre Romania si Serbia

TIMISOARA. Un punct de trecere a frontierei este deschis, temporar, intre Romania si Serbia, in localitatea Valcani, judetul Timis si Varbica din Serbia, pentru Ziua Nationala a Romaniei si Festivalul „Jaku Ronkov”.

In perioada 21 noiembrie – 2 decembrie a.c., intre orele 8-16, ora Romaniei, este deschis temporar acest punct de trecere a frontierei.

Punctul de trecere a frontierei va fi deschis pentru celebrarea Zilei Nationale a Romaniei si pentru cea de-a X-a editie a Festivalului „Jaku Ronkov” care reuneste minoritatile din Banatul romanesc si cel sarbesc.

Trecerea prin acest punct de frontiera se face in baza unui document de calatorie valabil, carte de identitate sau pasaport. Cei care au buletine de identitate vechi nu le pot folosi pentru trecerea frontierei.

Minorii pot trece granita insotiti fie de ambii parinti, fie de un singur parinte, in cel de-al doilea caz fiind nevoie de procura notariala. Daca sunt insotiti de o persoana majora, alta decat parintii este nevoie de o declaratie a ambilor parinti, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal. Totodata, insotitorii minorilor, altii decat parintii, vor trebui sa prezinte la iesirea din tara si cazierul judiciar.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.