Batalia pentru clasa pregatitoare in Timis! Sunt locuri suficiente, dar nu oriunde. A inceput a doua etapa de inscrieri!

Dupa incheierea primei etape a inscrierilor in clasa pregatitoare, au mai ramas libere 2048 de locuri in Timis. Suficiente pentru toti copiii, dar nu in scolile dorite de parinti.

La finalul primei etape de inscriere in clasa pregatitoare, cea in care parintii si-au putut inscrie copiii in circumscriptiile unde isi au domiciliul, au fost inregistrate 5044 de solicitari si au ramas disponibile 2048 de locuri, asta deoarece numarul acestora a fost mai mare decat cel al copiilor recenzati.

„S-a inregistrat si o usoara bajbaiala din partea unor directori de scoli care au trecut la categoria nesolutionate cereri care, de fapt, nu intruneau criteriile stabilite de Minister, copiii nu locuiau in zona arondata scolii respective” a spus Cornel Petroman, inspector scolar general

Niciun copil nu va ramane neinscris, dar batalia cea mare se da pe locurile de la scolile considerate de elita. Astfel, in Top 50 al celor mai cautate scoli din tara se numara si doua scoli din Timisoara. Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” ocupa locul 20, iar Colegiul National Banatean se afla pe locul 33. Exista unitati de invatamant la care nu a mai ramas niciun loc disponibil, in clasa pregatitoare. Printre acestea se numara Liceul Waldorf, Colegiul National Banatean si Scoala Gimnaziala „A. Odeanu” din Lugoj. In alte scoli au mai ramas doar unul sau doua locuri libere.

Vezi aici lista locurilor disponibile dupa incheierea primei etape de inscriere in clasa pregatitoare!

Cea de a doua etapa de inscriere in invatamantul primar se va desfasura in perioada 8 – 17 mai si este destinata doar copiilor care nu au fost cuprinsi intr-o unitate scolara dupa prima etapa.

In aceasta etapa parintii pot opta, in limita locurilor disponibile, pentru o alta scoala decat cea de circumscriptie, iar criteriile de departajare sunt stabilite de catre consiliile de administratie a fiecarei unitati de invatamant in parte.  Lista finala va fi publicata in data de 24 mai.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.