Noutati :

4 familii vor locui cu acte in regula in Muzeul Satului Banatean din Timisoara si vor demonstra ca inca se poate trai ca in urma cu sute de ani: la opait, fara televizor, laptop, internet sau masina de spalat

16 noiembrie, 2011 - 01:38 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis are un proiect indraznet pentru Muzeul Satului Banatean, pentru care incearca sa obtina finantare europeana.

Casele de aici vor fi promovate turistic cu…. familii care vor locui in ele si vor arata vizitatorilor ca inca se poate trai la fel ca in urma cu secole.

Muzeul viu al Satului Banatean” se numeste proiectul pe care cei de la Consiliul Judetean Timis doresc sa il promoveze, cel mai probabil incepand din primavara anului viitor.

Turistii vor fi indemnati sa calce pragul Muzeului pentru a vedea „pe viu” cum se traia in urma cu multi ani, atunci cand nu exista internet, televizor si nici macar radio, cand nu se folosea aragazul si nici cuptorul cu microunde si cand oamenii foloseau lampi cu petrol in loc de electricitate.

Se vor amenaja patru case ce vor fi locuite de persoane care pe toata durata anului vor demonstra ca se poate locui in aceste sate. Cele patru case reprezinta o parte din etniile din Banat. Este vorba de o casa romaneasca, o alta maghiara, una svabeasca si inca una sarbeasca„, a declarat Dorin Hehn, consilier judetean, membru al PNTCD Timis.

Cele patru familii care vor locui aici pentru a atrage turistii la Muzeul Satului Banatean din Timisoara vor primi un salariu lunar, insa vor trebui sa traiasca departe de civilizatie.

Cei care vor locui aici pentru a promova turistic Muzeul Satului vor fi platiti pentru munca prestata si vor trai in conditii absolut legale, insa detaliile se vor stabili in studiile de fezabilitate ce vor fi facute ulterior„, a declarat si consilierul judetean Viorel Sasca.

Acesta a adaugat ca in muzeu se va face si agroturism, pentru ca in trecut oamenii din Banat din aceasta indeletnicire.

Muzeul viu al Satului Banatean va fi promovat la un infocentru turistic in Bastion!

Pentru ca acest proiect sa fie promovat asa cum se cuvine, Consiliul Judetean s-a gandit sa deschida un centru informational al turismului banatean in cladirea Bastionului Theresia din Timisoara unde sa fie promovat  si Muzeul viu al Satului Banatean.

Pentru ca acest proiect sa fie pus in aplicare, Consiliul Judetean incearca sa atraga fonduri in valoare totala de 750.000 de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...