Noutati :

Ziua si ideea: primarul Nicolae Robu vrea sa infiinteze un Institut Multicultural al Primariei Timisoara. Sa avem si noi ICR-ul nostru…

23 ianuarie, 2013 - 01:32 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Suparat foc ca Institutul Cultural Roman isi deschide filiala regionala la Arad, primarul Timisoarei vrea sa infiinteze un institut multicultural in cadrul Primariei Timisoara. Nu stie inca ce ar urma sa faca institutul, dar stie ca Primaria duce lipsa de asa ceva.

Dupa modelul ‘o idee pe zi‘, primarul a anuntat bucuros cea mai noua… idee care i-a venit zilele acestea.

Asta dupa ce, recent, tocmai anunta plin de entuziasm  ca vrea sa faca cat mai grabnic si un Muzeu al Stiintei si Tehnicii pe 10 hectare in Timisoara. Iar ieri le explica timisorenilor cum vor avea un sistem de parcare ca in San Francisco. Si pentru niciuna nu stia de unde face rost de bani.

„Am o suparare ca ICR isi vrea filiala regionala cu sediul la Arad, si nu la Timisoara. Eu sunt originar din judetul Arad, desigur ca apreciez si respect orasul Arad, dar Timisoara este din alta liga decat Aradul si ar fi fost drept ca ICR sa-si lanseze filiala regionala aici. Am o idee pe care o dezvalui in premiera acum, dar nu-mi cereti detalii. Am ideea sa infiintam un institut multicultural al municipalitatii, pt ca municipalitatea nu este implicata ca si fondator in nicio structura din zona aceasta a culturii. Ea asigura suport, dar cred ca Timisoara, cu traditia sa, cu istoria sa, cu specificul sau de multietnicitate, multireligiozitate, multiculturalitate ar trebui sa aiba un astfel de institut”, a anuntat primarul Robu.

Cand se face Institutul multicultural, inainte sau dupa Muzeul Stiintei si Tehnicii?

Intrebat ce va realiza mai intai din toate proiectele lansate, edilul a concluzionat ca Timisoara se poate dezvolta cu mai multe proiecte odata, nu cu cate un proiect pe rand.

„Foarte multa lume are tendinta sa priveasca lucrurile in consecutivitate. Timisoara nu poate aborda cate un proiect odata, este un oras complex, este obligatorie abordarea mai multor proiecte deodata. Noi lucram pe un front foarte larg. Totul este sub control, nu am depasit acel prag critic. Un astfel de institut nu este unul foarte costisitor. La un moment dat va avea o anvergura mai mare si nevoi mai mari, dar in faza incipienta nu va avea cheltuieli mari, va fi de intretinut un spatiu si un nucleu foarte restrans de persoane care sa ii dea viata”, a completat Nicolae Robu.

Intrebat cu ce se vor ocupa mai exact angajatii Institutului Multicultural Timisoara, primarul a precizat ca acestia vor tine legatura cu institutiile culturale si ca nu stie momentan mai multe detalii despre aceasta… idee.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Megauniversitarul fara opera doreste sa dea la tot cartierul institute de cercetari ICR. V-ati intrebat de ce ? Sa infiinteze niste posturi noi pentru protejaati, care vor cerceta cultura castravetelui in familiile multietnice si vor studia caloriferele ceausiste fara agent termic.

  2. Domnu’ asta are idei multe. Din pacate pe unele le pune in practica. Cea mai teribila este transformarea PT ( punctelor termice) in stabilimente pentru boschetari sau a tramvaielor in adevarate wc-uri publice, tot pentru acestia.

  3. Super idee! Asta e spiritul Timisoarei sa nu se lase calcata. Tata e roman si mama slovaca deci nu pot decat sa salut crearea unui institut multicultural.

    • Bravos Claudiu. Ai inteles „suptilitatea”. Institutul pentru Energii Regenerabile si Institutul Multicultural (ale lui Robu) vor perfectiona pentru familiile multietnice o metoda de regenerare a rahatului in vederea multiconsumarii.