Noutati :

Ziua portilor deschise la Statia de epurare in Timisoara! Se implinesc 100 de ani de la punerea in functiune a acesteia

22 octombrie, 2012 - 11:51 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Timisorenii pot vizita in acest sfarsit de saptamana Statia de epurare a apelor uzate a Aquatim.

Cu ocazia implinirii a 100 de ani de la punerea in functiune, societatea de apa si canal deschide portile statiei, iar timisorenii vor putea parcurge lungul drum al istoriei ape, de la primele incercari reusite de gestionare a apelor uzate pana la cele mai noi tehnologii din prezent.

Programul de vizitare incepe sambata, 27 octombrie, incepand cu ora 9:00, si se incheie la ora 14:00. Aquatim pune la dispozitie un autocar care va pleca din ora in ora, intre orele 9:00-14:00, din statia autobuzului 33 de la Catedrala, catre statia de epurare de pe strada Pastorilor. Dupa terminarea vizitei, vizitatorii se vor putea intoarce cu acelasi autocar. Prima plecare a acestuia din statie va fi la ora 9:00, iar ultima la ora 13:00.

Transportul este gratuit, iar turul statiei dureaza o ora. Aqua-ghizii le vor povesti curiosilor ce se intampla in fiecare etapa de „curatare” a apei. Pentru vizitele de grup se pot face inscrieri la numarul de telefon 0256.201.370.

Statia de epurare a apelor uzate, proiectata si construita de inginerul Stan Vidrighin, a fost pusa in functiune in 26 octombrie 1912. In prezent, aceasta cuprinde o linie noua de epurare, dotata cu tehnologii performante, care asigura o calitate a apei care ajunge la robineti conforma cu standardele europene.

Pentru modernizare s-au folosit circa 45 de milioane de euro, bani europeni. Capacitatea statiei de epurare de preluare a apelor uzate este de 3.000 de litri pe secunda si poate deservi 440.000 de locuitori.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...