Noutati :

Ziua Mondiala a Mediului, sarbatorita prin joaca de zeci de copii, la Aquapic

5 iunie, 2019 - 12:35 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Aquatim, Administratia Bazinala de Apa Banat si Palatul Copiilor au organizat la Centrul experimental pentru copii Aquapic, astazi, 5 iunie a.c., cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, un program de activitati educative si de constientizare pentru 30 de copii timisoreni.

Activitatile, gandite astfel incat sa le stimuleze copiilor curiozitatea fata de natura si stiinta, au fost pregatite de Liana Belea si Luminita Iovitoniu, cadre didactice de la Palatul Copiilor Timisoara, impreuna cu elevii clasei a iii-a de la Liceul Teologic Sf. Antim Ivireanul. Acestia, impreuna cu castigatorii concursului Politistii Apei, derulat la Aquapic in luna mai, invitati speciali la eveniment, au fost antrenati in realizarea activitatilor practice, printre care filtrarea apei si amenajarea unui acvariu.

Ziua Mondiala a Mediului a fost stabilita de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite in anul 1972 si reprezinta unul dintre principalele mijloace prin care se incearca stimularea preocuparii populatiei de toate varstele pentru protejarea mediului inconjurator. Tema Zilei Mondiale a Mediului este aleasa in fiecare an astfel incat sa atraga atentia asupra unor aspecte ingrijoratoare legate de mediu. Tema anului 2019 este poluarea aerului. Apa, unul din factorii de mediu importanti, a fost insa actorul principal la evenimentul organizat astazi, la Aquapic.

„Educatia ecologica este esentiala pentru generatia tanara. Economisiti apa, caci e o resursa pretioasa pentru planeta, adunati sticlele de plastic ratacite pe malurile apelor, pentru ca astfel putem contribui cu totii, dupa puteri, la binele mediului in care traim”, a declarat Titu Bojin, director al ABA Banat.

Cercurile de Acvaristica si de Ecologie de la Palatul Copiilor Timisoara au gandit si pregatit activitatile prezentate de Ziua Mondiala a Mediului, antrenand copiii in realizarea experimentelor.

„Implicam copiii in astfel de activitati pentru a-i ajuta sa-si dezvolte abilitati de manuire a materialelor specifice stiintelor biologice si a le oferi oportunitatea sa lucreze in echipa. Ei invata astfel sa fie aparatori ai mediului si apelor curate”, au explicat cadrele didactice de la Palatul Copiilor Timisoara.

In luna mai, peste 200 de elevi din clasele II-V au participat la campania educationala Academia de Politie a Apei si concursul Politistii Apei, organizate de firma Vestra in parteneriat cu Fundatia Aquademica. Dupa familiarizarea cu aspectele legate de consumul casnic si pierderile de apa, la centrul Aquapic, proaspetii „politisti ai apei” au avut ca prima misiune realizarea unei activitati practice individuale.

In urma tragerii la sorti a taloanelor de concurs, in fapt procese verbale ale verificarilor instalatiilor de apa interioare, facute de „politistii apei” la ei acasa, s-au acordat 33 de premii, dintre care trei au fost oferite de Vestra Industry si constau in locuri in tabara de echitatie Cai de Vis, din localitatea Varful Campului, judetul Botosani, iar restul de treizeci sunt sepci. Castigatorii premiilor mari sunt IULIA BRATU, clasa a II-a, Liceul Teologic Sf. Antimir Ivireanul, ANDA RADU, clasa a III-a, Scoala Gimnaziala nr. 24 si ALEXANDRU BUTA, clasa a III-a, Colegiul National Banatean.

„Aplicand regulile jocului invatat la Aquapic, copiii au reusit sa previna sau sa depisteze pierderile de apa de la ei de acasa. Suntem foarte multumiti ca printr-un simplu joc am reusit sa transmitem copiilor importanta consumului responsabil si protejarea mediului. Cele trei premii acordate astazi de Vestra ii vor purta pe acesti copii responsabili pe meleagurile Bucovinei, in tabara de echitatie Cai de Vis”, a precizat Cristina Martiniuc, Specialist Comunicare Vestra industry.

„Ziua de 5 iunie este o zi importanta pentru acesti copii care au invatat ca deprinderile de-o viata se pot invata simplu, prin joc. La Aquapic urmarim sa cultivam apetitul copiilor pentru invatare, responsabilitatea si respectul fata de mediu, folosind metode de educatie alternativa, pe placul copiilor, cu jocuri si activitati practice”, a declarat Ilie Vlaicu, director general Aquatim.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...