Noutati :

Ziua Mondiala a Mediului, sarbatorita la Universitatea Politehnica din Timisoara prin proiecte, concursuri si ateliere

5 iunie, 2014 - 05:09 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
2

In fiecare an Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara organizeaza impreuna cu partenerii traditionali manifestarea stiintifica EPEE – Environmental Protection & Ecological Education.

Aceasta manifestare celebreaza Ziua Mondiala a Mediului, 5 iunie, data stabilita in urma desfasurarii primei conferinte a Natiunilor Unite privind mediul inconjurator care a avut loc in perioada 3-14 iunie 1972 la Stockholm – Suedia.

Programul de Mediu al Organizatiei Natiunilor Unite (UNEP) a stabilit pentru acest an ca activitatile dedicate acestei zile sa aibe ca subiect protectia ce trebuie acordata insulelor mici din intreaga lume, avand ca slogan „Raise your voice, not sea level !” (Ridica vocea ta, nu nivelul marii!).

Universitatea Politehnica din Timisoara in parteneriat cu Agentia de Protectia Mediului Timis, Primaria Municipiului Timisoara – Directia de Mediu, Garda de Mediu Timis, Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Casa Corpului Didactic Timis, Asociatia Generala a Inginerilor din Romania – Sucursala Timis, Liga Studentilor Chimisti si Colegiul Tehnic „Azur” din Timisoara organizeaza, cu aceasta ocazie,  o serie de evenimente:
–    prezentarea programului POS Mediu si a proiectelor de mediu derulate in cadrul institutiilor partenere
–    concursul judetean „Proiecte de Mediu”, sesiuni de comunicari stiintifice si prezentari de postere ale cercetatorilor, studentilor si elevilor din Timisoara
–    ateliere tematice care urmaresc valorificarea materialelor reciclabile
–    premierea participantilor si organizarea unei seri tematice
–    ecologizarea unei zone din Municipiul Timisoara (Complexul Studentesc)

„Consider ca are un rol foarte important faptul ca ne intalnim mai multe institutii, mediul universitar cu elevii din invatamantul preuniversitar, cu cadrele didactice  din licee si scolile generale. Pe de alta parte, ne bucuram ca alaturi de noi sunt si celelalte institutii ale statului, ma refer aici la Agentia pentru Protectia Mediului Timis, la Directia de Mediu  din cadrul Primariei Timisoara… In acest fel avem cu totii ocazia sa ne cunoastem preocuparile, sa vedem proiectele realizate si sa cunoastem realizarile acestora. Este foarte important sa ne cunoastem activitatile reciproc si speram ca, pe viitor, sa ne unim eforturile, astfel incat sa beneficiem toti de rezultatele acestor proiecte si mai ales ca proiectele respective sa mearga mai departe si dupa ce se incheie partea de implementare, respectiv  sa continue rezultatele si ideile care au stat la baza realizarii lor . „ a declarat Prof. Dr. Ing. Petru NEGREA, de la Universitatea Politehnica Timisoara, Facultatea de Chimie Industrialǎ si Ingineria Mediului

Printre proiectele prezentate la Universitatea Politehnica din Timisoara cu ocazia Zilei Internationale a mediului se numara: Proiect POS Mediu: Elaborarea Masurilor de Management si Proiectarea  Infrastructurii Suport pentru Promovarea Sitului NATURA 2000;  Managementul conservativ al habitatului 8310 din situl Natura 2000  Semenic – Cheile Carasului; proiectului „Dezvoltarea durabila a comunitatilor locale in cadrul Conventiei Primarilor  si contributia Proiectului CONURBANT – „An inclusive peer-to-peer approach to involve EU CONURBations and wide areas in participating to CovenANT of Mayors”; proiecte ale Institutului de Energii Regenerabile precum si HURO/1001/ 232/2.2.2, Study of the interaction of toxic  constituents with biomolecules towards application in environmental analysis,Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. RECUNOSC PERSONALITATI DE TALIE INTERNATIONALA IN PRIM PLAN!
  DNA SAMUILA VESNICA PROFESORARA DE SERVICIU PE MEDIU…
  IN REST…NECUNOSCUTI!
  AM INTELES CA ERA UN SIMOZION INTERNATIONAL
  O GLUMA BUN NU-I ASA?
  UNDE SUNT CIOCOFLENDERII DE STUDENTI DE LA MEDIU…MACAR!
  MULTE VORBE SIPEA PUTINE FAPTE CA DE OBICEI!
  OARE CAT A COSTAT ACEST ASA ZIS SIMPOZION INTENATIONAL SI CINE A DECONTAT CHELTUIELILE MANIFESTARII…?

 2. AM UITAT DE DL PROFESOR NEGREA!
  DESI NU APARE IN POZA, ESTE UN OM DE MARE CALITATE!
  DESI, IN ULTIMA VREME NUMAI INVENTEAZA NIMIC!