Noutati :

Ziua in care toti arborii noi trebuie sa fie in picioare pe cel mai frumos bulevard din Timisoara

14 februarie, 2018 - 03:35 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Opiniatimisorei.ro va informa in exclusivitate, inca de acum un an, ca bulevardul C.D. Loga din Timisoara va avea o noua fata, urmand sa fie taiati arborii batrani si putrezi.

CITESTE SI: A inceput taierea copacilor de pe cel mai frumos bulevard din Timisoara. Cu ce vor fi inlocuiti Foto

In urma cu o saptamana angajatii primariei au trecut la treaba si au retezat mai multi arbori.

Prefectul Eva Andreas cerut Garzii Nationale de Mediu sa faca un control la Primarie si sa vada daca legea a fost respectata, si daca copacii chiar au fost doborati pentru ca erau bolnavi. In urma controlului s-a ajuns la concluzia ca totul a fost in regula.

Conform celor constate in timpul controlului, Primaria municipiului Timisoara, prin SC Horticultura SA, a “executat lucrari de taiere salcami din aliniamentul stradal existent pe bd. CD Loga” la circa 50 de exemplare, din cele 401 exemplare cat a continut intregul aliniament. Pentru starea fitosanitara a unui esantion de 100 de salcami de pe bd. C.D. Loga a fost prezentat un memoriu justificativ elaborat de specialisti din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara conform caruia un numar de 92 de exemplare au prezentat diverse semne de boala care impuneau taierea ( prezenta in coroana a ramurilor moarte sau pe moarte, lastari uscati, necrozati, scoarta detasata de trunchi, simptome de putrezire, lemnul trunchiului putred…)„, se arata intr-un comunicat emis de institutia Prefectului.

CITESTE SI: A fost capturat un tanar banuit de o cruzime fara margini. A tarat un caine legat de o masina, apoi l-a priponit de un stalp, langa Timisoara 

In urma controlului, Primaria a primit si un deadline din partea inspectorilor.

La finalul controlului, Garda Nationala de Mediu – Serviciul Comisariat Judetean Timis a dispus Primariei refacerea spatiilor verzi din aliniamentul afectat de taieri, respectiv plantari de noi arbori pana la data de 15 aprilie 2018„, transmit reprezentantii Prefecturii.

CITESTE SI: Maternitatea Odobescu, pichetata de tineri credinciosi din Timisoara, care militeaza impotriva avortului. Foto

Incepand de saptamana trecuta, angajatii Primariei au inceput taierea copacilor batrani de pe bulevardul C.D. Loga. Directorul Directiei de Mediu, Adrian Bere, a spus inca de atunci ca pe bulevard vor fi plantati mai multi arbori, de 3-4 metri inaltime, si florile si frunzele vor fi de aceeasi culoare pe tot bulevardul.

Avem cinci sau sase specii ca propunere. S-a facut solicitare de oferta si acum asteptam sa vedem care dintre ele ar putea fi onorata, in totalitate, ca si comanda. Am cerut o anumita inaltime firmelor. Nu punem arbori tineri, de un an sau doi, ci punem arbori mari, frumosi, sa aiba 3-4, poate chiar 5 metri, daca se poate, arbori seriosi„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Adrian Bere.

opiniatimisoarei.ro a facut o simulare foto pentru a va arata una dintre variantele despre care se crede ca s-ar potrivi de minune frumosului bulevard – prunus kanzan, un cires ornamental cu flori roz, care se regaseste si in alte locuri din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Problems with Prunus ‘Kanzan’

    Susceptible to a large number of insect and disease pests. Potential diseases include leaf spot, die back, leaf curl, powdery mildew, root rot and fireblight. Potential insects include aphids, scale, borers, leafhoppers, caterpillars, tent caterpillars and Japanese beetles. Spider mites may also be troublesome.
    May be short lived.

    Intr-adevar merita a fi plantat. Va fi o mina de aur pentru cei care se vor ocupa cu itretinerea lor.