Ziua Europei sarbatorita cu defilare militara, spectacole de dans si concerte la Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. Atelier de caricatura, defilare militara, spectacole de dans, muzica sau folclor, dar si teatru de papausi. Asa este sarbatorita ziua de 9 mai la Timisoara.

CITESTE SI: Mai multe mijloace de transport vor circula pe rute schimbate la Timisoara 

Evenimentele au inceput cu o slujba religioasa, dupa care au urmat discursurile sustinute de reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, ai corpului consular, dar si de catre deputati din Parlamentul Romaniei sau cel European.

Odata finalizata aceasta etapa, s-a trecut la ceremonialul militar, in cadrul caruia au defilat grupe ale armatei, politiei si jandarmeriei.

https://www.facebook.com/OpiniaTM/videos/676763956107079/

In deschiderea serbarilor dedicate zilei de 9 mai de la Timisoara a fost iscalit un document prin care membrii reprezentantelor diplomatice din oras si-au luat un angajament de a sprijini Timisoara din punct de vedere cultural si economic in anii urmatori, chiar si in 2021, cand orasul va fi Capitala Europeana a Culturii. Documentul a fost semnat si de presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, si primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

In Piata Libertatii au fost instalate standuri amenajate de fiecare consulat in parte, dar si ale Armatei, Politiei, ISU Timis si ale altor organizatii din Timisoara.

Intre timp pe scena din Piata Libertatii au inceput spectacolele de dans.

In Piata Sfantul Gheorghe s-a desfasurat, in paralel, un spectacol al Teatrului pentru Copii si Tineret Merlin.

Ziua se va incheia cu concerte sustinute in Piata Libertatii de Alexandra Mitroi, Voltaj si Kadebostany.

Iata programul complet al evenimentelor de Ziua Europei.

Piata Libertatii:

Ora 11 Expozitie de caricaturi Stefan Popa Popa’s

Ora 12:00 Ceremonial militar si religios dedicat Zilei Independentei de Stat a Romaniei, Zilei Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite si Zilei Europei

Semnarea statutului reinnoit al Asociatiei ,,Corpul Consular Timisoara” de catre membrii Asociatiei si autoritatile publice locale si judetene

Ora 13:00 Vizitarea pavilioanelor de prezentare ale membrilor Asociatiei Corp Consular Timisoara si ale unor institutii publice si organizatii neguvernamentale

Ora 13:00 Activitati ale scolii de caricatura Popas Academy

Ora 13:00 – 13:45 Spectacol sustinut de catre tineri artisti, program coordonat de catre Inspectoratul scolar Timis

Ora 13:45 – 14:00 formatia Sangre Latina

ora 13:00 -15:00 Demonstratii sportive ( Directia Judeteana pentru Sport Timis)

Ora 17:00 ” Europa suntem noi ” Parada formatiilor artistice pe traseul Piata Libertatii- Piata Victoriei si retur. Participa Fanfara Big Band, Ansamblul Timisul, Ansamblul Doina Timisului, ansamblurile etniilor (maghiari, germani, sarbi, bulgari).

Ora 17:45 Spectacol folcloric prezentat de catre Ansamblul Timisul, ansamblul Doina Timisului si formatiile etniilor din Banat

Ora 19:30 Recital Alexandra Mitroi, Voltaj si Kadebostany

Piata Sfantul Gheorghe:
Ora 13:00 Spectacolul sustinut de actori ai Teatrului Merlin

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...