Ziua Demnitatii Medicale – un proiect pentru medici si pacienti, sarbatorita, in premiera, la Timisoara

Cu ocazia implinirii a 10 ani de activitate a Serviciului de Ambulanta din cadrul Neuromed a fost initiat proiectul “Ziua Demnitatii Medicale” care va fi sarbatorita, de acum inainte, in 3 noiembrie. Proiectul a fost lansat la Timisoara.

Aniversarea Neuromed si Ziua Demnitatii Medicale au fost marcate printr-un concert, la Filarmonica “Banatul”, la care au fost invitati sa participe numerosi doctori si cadre medicale.

“Neuromed, la aniversarea a 10 ani de ambulanta, a preferat, in loc sa se laude – chiar daca motive ar fi avut – sa dedice aceasta zi dumneavoastra si demnitatii medicilor. Avem medici care-si fac datoria cu profesionalism, daruire si demitate. Din pacate, mai ales in ultima perioada, imaginea medicinei romanesti s-a degradat mult, ceea ce contribuie la scaderea increderii pacientilor in medici, cu consecinte grave asupra sanatatii acestora. Trebuie sa stim sa comunicam si sa punem respect in relatia medic-pacient”, a spus, in deschiderea spectacolului, dr. Virgil Musta.

CITESTE SI: Interviu cu Horia Ples, seful sectiei de Neurochirurgie a Spitalului Judetean Timisoara: ‘Trebuie sa vorbim despre partea pozitiva a sistemului sanitar din Romania’

Concertul a fost sustinut de BIGG DIMM A’BAND, o trupa formata in luna octombrie 2010 si compusa din 25 de oameni care au pasit acelasi prag al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj. Condus de lect.univ.dr.Razvan Metea, band-ul cuprinde tinere talente cu potential foarte mare, muzicieni desavarsiti, ce abordeaza o paleta larga de genuri muzicale cantand piese din repertoriul anilor 30, 40 si pana in zilele noastre.

Concertul a fost unul de exceptie, vivacitatea, expresivitatea si acuratetea interpretarii artistilor clujeni fascinandu-i pe cei prezenti in sala de spectacole. Totul a fost plin de caldura si culoare, oferindu-le medicilor si celorlalti invitati ai Neuromed o seara frumoasa de care isi vor aminti cu placere.

„O seara care va avea ca scop, nu doar sarbatorirea tuturor celor implicati in actul medical, ci si oportunitatea de a promova egalitatea de sanse a tuturor pacientilor in fata actului medical performant si, nu in ultimul rand, a solidaritatii umane. O zi a Medicului si a Pacientului, deopotriva, a demnitatii si respectului reciproc.” asa cum a descris-o dr. Lucian Florea, Director General Neuromed.

Tot cu ocazia Zieli Demnitatii Medicale si a aniversarii Serviciului de Ambulanta din cadrul Neuromed, la Mall a avut loc un flash mob, iar in sala de spectacole au fost proiectate doua filme au fost prezentate cazuri extrem de grave pe care medici de exceptie, cu sprijinul Neuromed, au reusit sa le rezolve in beneficiul pacientilor, doua povesti emotionante care arata fata pozitiva a medicinei romanesti.

Odata cu lansarea Zilei Demnitatii Medicale, initiatorii proiectului doresc sa creeze un site pe care sa publice astfel de povesti de succes si, anual, sa editeze o carte care sa cuprinda relatari ale medicilor si pacientilor care au reusit, impreuna, sa invinga boala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...