Noutati :

Ziua Colegiului National ”C.D. Loga” din Timisoara a fost sarbatorita de actuali si fosti elevi. VEZI GALERIE FOTO!

25 mai, 2012 - 01:32 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Sute de elevi si zeci de fosti elevi ai Colegiului National ”C.D Loga” au participat la Zilele scolii. Momentul a fost emotionant pentru seniorii de la eveniment, care si-au amintit in ce sala au luat primul 4, primul 10 sau au ”furat” primul sarut.

O imensa bucurie ne da prilejul sa fim alaturi noi, familia loganlor. Colegiul National C.D. Loga este un laborator ce produce, si o spun fara sa fiu modest, inteligenta Timisoarei si a Banatului. Este meritul elevilor si al fostilor elevi ca au tansformat numele C.D. Loga in renume in Banat si pe plan national”, a precizat directorul unitatii de invatamant, Milin Tihomir.

Tot ce-am primit de la Loga am purtat o viata intreaga si am incercat sa ofer si altora. De aceea ma si aflu aici, ca sa celebrez, prin prezenta mea, aceasta scoala care mi-a fost ca o familie pe parcursul intregii vieti”, ne-a spus Vera Iosif, o logana de 65 de ani, prezenta la Ziua scolii.

Dupa ce festivitatea s-a incheiat, generatiile diferite de absolventi ai colegiului national au depanat amintiri si au vorbit cu fostii si actualii profesori, afland noutatile din educatie. Le-au fost prezentate modificarile facute in scoala, modernizarile si imbunatatirile aduse de-a lungul timpului, iar cei mai in varsta dintre fostii elevi, trecuti toti de 60-65 de ani, au recunoscut fostele sali de clasa in care au alergat in pauze, au luat note mari sau mici, au sustinut lucrari de control ori au „furat” primul sarut unei colege.

Loga este primul liceu din Timisoara. Si cand spun asta nu ma refer numai la rezultatele obtinute de elevii din aceasta unitate de invatamant, ci si la perspectivadezvoltarii personale a elevului prin implicarea acestora in fel de fel de activitati extracurriculare. Intr-o vreme in care valoarea scolii in comunitate a scazut, Colegiul Loga tine steagul sus prin tot ceea ce face, iar cel mai important lucru este ca emite si imparte valori”, a tinut sa precizeze Marin Popescu, inspectorul general din cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

Festivitatile au debutat cu un program artistic sustinut de ccorul unitatii de invatamant si de Incanto Quartetto, care au interpretat arii din Ciprian Porumbescu si din George Enescu. In anul scolar 2011/2012, Colegiul National „C.D. Loga” a obtinut peste 160 de premii judetene, nationala si internationale prin elevii sai.

Edificiul actual al scolii a devenit unitate de invatamant in 1903, avand 58 elevi in clasa I (10 romani, 13 maghiari, 9 evrei, iar restul germani, sarbi, bulgari).

FOTO: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...