Ziua Canepii, sarbatorita de Universitatea de Stiinte Agricole Timisoara la Statiunea de Cercetare Agricola Lovrin

TIMISOARA. Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Lovrin, in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara ”Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, va organiza, vineri, 29 iulie 2022, evenimentul aflat la a II-a editie „Ziua Canepii – Canepa, planta cu utilizari multiple – 2022”.

Evenimentul reuneste specialisti din domenii diverse, interesati de beneficiile si oportunitatile oferite de cultivarea si valorificarea canepii industriale in Romania. In cadrul evenimentului vor lua cuvantul Conf. Dr. Horablaga Marinel Nicolae, director S.C.D.A. Lovrin, Prof. Dr. Ing. Valeriu Tabara, presedintele Academiei de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”, Prof Dr. Ing Imbrea Florinel, decan al Facultatii de Agricultura din Timisoara, membri ai Clusterului Caneparo din care SCDA Lovrin face parte.

Vor fi abordate teme diverse, de la prezentarea conditiilor privind autorizarea cultivarii canepii (Directia Agricola Timis), procesarea industriala a canepii (firma olandeza Hempflax Sebes), pana la utilizarea canepii in medicina si farmacie (Universitatea de Medicina si Farmacie ”Victor Babes” din Timisoara) si implicatii in combaterea drogurilor (Serviciul Antidrog B.C.C.O. Timis).

Evenimentul se va desfasura in Sala de evenimente a S.C.D.A. Lovrin, incepand cu ora 10.00, va include si o vizita in campurile de ameliorare ale Laboratorului de ameliorare a canepii de la SCDA Lovrin.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Carcotasu spune:

    Si la cate fumuri au dreptul participantii?