Ziua Bibliotecarului, cu surprize la Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Biblioteca Universitatii Politehnica Timisoara a devenit, in ultima perioada, mai mult decat un simplu spatiu de lectura. E o biblioteca moderna, poate cea mai moderna din tara, unde, pe langa facilitatile obisnuite, se organizeaza o serie de evenimente, culturale, studentesti, de afaceri, lansari de carte, seri de film, expozitii. In aceste conditii, nu e de mirare ca studentii vin aici cu placere si in numar mare.

In 23 aprilie, cand in toata lumea se sarbatoreste Ziua Bibliotecarului, studentii s-au inghesuit sa fie „bibliotecari pentru o zi”, si-au intampinat colegii cu bomboane si zambete si au vazut cu ochii lor ce inseamna munca de bibliotecar. Li s-au alaturat si doi dintre prorectorii UPT, prof. univ. dr. ing. Daniel Dan si conf.univ.dr.ing. Florin Dragan, care si-au surprins studentii prin aparitia la pultul de inregistrare la Biblioteca.

Tot cu aceasta ocazie, a fost lansat si Clubul „Prietenii Bibliotecii”, care reuneste personalitati din cele mai variate domenii, de la vedete ale muzicii (Maria Hojda, Horia Crisovan, Daniel Dorobantu), pana la oameni de cultura, de afaceri sau chiar sportivi de performanta, care sustin evenimentele organizate la Biblioteca UPT.

Peste tot in lume, in data de 23 aprilie se sarbatoresc Ziua Bibliotecarului si Ziua Mondiala a Cartii, la initiativa UNESCO, incepand din 1996. in aceasta zi, in aproape toate tarile lumii au loc actiuni de omagiere a cartii, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor si, implicit, a cititorilor.

Ideea marcarii Zilei Bibliotecarului si a Zilei Mondiale a Cartii la 23 aprilie a fost oferita de Spania, unde are loc, in aceasta zi, Festivalul Trandafirilor, o manifestare in care este sarbatorit Sfantul Gheorghe (San Jordi) si este comemorat Miguel de Cervantes, alaturi de William Shakespeare. in aceasta zi, in Spania, inca din Evul Mediu, fetele si femeile primesc flori, iar barbatii — carti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.