Noutati :

Ziua Armatei sarbatorita cu demonstratii de manuire a armei si un moment artistic al fanfarei, la Timisoara. VEZI FOTO!

25 octombrie, 2012 - 12:49 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Traditionalelor depuneri de coroane le-au fost alaturate exercitii de maiestrie a manuirii armelor si momente artistice ale fanfarei. Sute de copii si timisoreni s-au adunat in Parcul Central.

Slujba religioasa a fost oficiata in memoria celor care si-au dat viata pentru patrie. Oficialii timisoreni au rostit cateva cuvinte pentru a-i cinsti pe soldatii care au luptat si care lupta pentru Romania. Cateva sute de timisoreni au luat parte evenimentul organizat in Parcul Central, printre ei fiind foarte multi elevi, din clase primare si de gimnaziu, de la scolile din capitala Banatului.

Pe langa momentele traditionale, organizatorii au pregatit pentru timisoreni doua momente speciale: soldatii au facut o demonstratie de manuire a armelor, exercitiul fiind indelung aplaudat de cei prezenti.

Dar cel mai apreciat moment a fost cel realizat de fanfara militara, care a interpretat mai multe melodii, iar membrii acesteia au dansat pe platoul din fata Monumentului Ostasului Necunoscut din Parcul Central. Sute de timisoreni au ovationat artisticitatea actiunii.

Oficialii timisoreni au precizat ca activitatile organizate de Ziua Armatei aduc un omagiu ostasilor care si-au dat viata de-a lungul timpului pentru tara, care au contribuit, prin devotamentul lor, la libertatea Romaniei.

In Timisoara, Ziua Armatei Romane este celebrata in perioada 25-28 octombrie, prin mai multe manifestari organizate de Brigada 18 Infanterie ”Banat”, printre care defilari cu torte, expozitii de tehnica militara, de machete blindate si echipamente militare. [CODUL SAPTAMANII 22 – 28 OCTOMBRIE: 222]

Retragerea cu torte a militarilor banateni, va avea loc joi, 25 octombrie, de la ora 19.00, pe traseul Piata Libertatii- Catedrala Mitropolitana – Primaria Timisoara – Mitropolia Banatului – Prefectura Timis – Piata Libertatii.

FOTO: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...