Noutati :

Zilele Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara: activitati stiintifice, sportive si concerte

22 noiembrie, 2013 - 03:01 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara a fost, timp de doua zile, in sarbatoare. La manifestarile stiintifice, culturale, artistice si sportive au participat studenti, profesori si invitati de marca.

In cadrul Zileleor UMF rectorul Universitatii a fost inaugurat “Centrul de formare si cercetare interdisciplinara” si a a vut loc sesiunea stiintifica “Tendinte in educatia medicala europeana” la care au pariticipat invitati de marca din mai multe tari europene, precum Austria, Anglia si Ungaria.

O conferinta importanta din cadrul maifestarilor a fost “Actualitatea in Ortopedie si Traumatologie”, realizata cu sprijinul Asociatiei pentru Dezvoltarea Ortopediei si Traumatologiei in Timisoara si judetul Timis.

“Suntem la editia a doua a Zilelor Universitatii, iar in cadrul acestor zile, Asociatia pentru Dezvoltarea Ortopediei in Timisoara si judetul Timis, un O.N.G. pe care l-am infiintat in 2011,  a ajuns la cea de-a treia manifestare anuala de promovare a ortopediei moderne, de instructie si de aducere a unor persoane importante din ortopedia europeana.Acest gen de intalniri este foarte important pentru ca noi avem un numar foarte mare de rezidenti, in cele doua clinici de ortopedie din Timisoara se instruiesc in jur de 60 de rezidenti, pe care nu ai cum sa-i duci, pe toti, in strainatate, sa auda mari profesori si sa asiste la expuneri de o asemenea voaloare. Asa ca am adus profesorii de acolo, aici, iar beneficiari suntem cu totii.” a declarat prof. dr. Dan Poenaru, presedintele ADOrT.

Conferinta a fost urmata de acordarea titlului de doctor honoris causa profesorului dr. Alexandr Laka, de la Universitatea Prieteniei Popoarelor, din Moscova. Cu ocazia prezentei sale la Timisara, acesta va efecuta si doua operatii demonstratie, de corectare a unor scolioze, la Clinica de ortopedie Traumatologie II din cadrul Spitalului Judetean din Timisoara. In cadrul Zilelor Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes” au avut loc si concerte, sustinute de Marcel Pavel si Formatia Evergreen precum si competitii sportive: turneul de sah “Pius Branzeu” si Cupa Medicinei la Tenis de Masa.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Many discrepancies in admissions (for Gen. Med English Faculty):
    1> The website says the seats would be redistributed to rejected candidates in the exact order if the accepted ones cancel/leave their seat vacant. 88 people have been accepted. It’s highly unlikely for all of them to accept alltogether. Even if we assume that all the 88 candidates have accepted, why isn’t the university uploading a CONFIRMATORY LIST on the same? How are we, the candidates, to know the position of vacant seats if any? How will we know if someone has indeed cancelled/vacated? Even Iasi has put up confirmatory lists saying candidates who have ‘confirmed’ their places. Why is UMFT not doing so too?

    2> The website says 50 places for Gen. Medicine but 88 candidates have been accepted. Why this discrepancy? Also, I got to know they’ve got 5 extra seats from the Ministry sanctioned; but these seats were not given to the first 5 rejected candidates on the list.