Noutati :

Zilele Tehnice Studentesti, la Universitatea Politehnica Timisoara. Cand are loc evenimentul

30 aprilie, 2018 - 10:21 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Conferinta Internationala de Lucrari stiintifice „Zilele Tehnice Studentesti” (ZTS, organizata de Liga Studentilor din Facultatea de Mecanica Timisoara, care va avea loc in zilele de 4 – 6 mai la Facultatea de Mecanica a UPT, este o actiune de prestigiu in orasul nostru si nu numai, in acest an ajungand la cea de-a XXI-a editie.

Inca de la prima editie a ZTS®, a pornit cu o sesiune de comunicari stiintifice in cadrul careia participantii, provenind din mai multe centre universitare din tara, erau stimulati sa isi valorifice potentialul creativ, prin expunerea unor teme de actualitate in domeniul stiintific si, bineinteles, au fost incurajati sa-si prezinte proiectele de cercetare.

Incepand cu editia a X-a, aceasta conferinta a devenit cunoscuta si pe plan international, prin participarea unui numar semnificativ de studenti din centre universitare europene precum Franta, Italia si Germania. in editiile ce au urmat, numarul participantilor din afara tarii a cunoscut o crestere, prin prezenta unor studenti din Ungaria, Serbia, Moldova, Polonia si multe alte tari din Europa si Asia.

La finalul conferintei, lucrarile stiintifice aprobate de comisia de profesori se vor regasi intr-un volum publicat de Editura Politehnica Timisoara. Toti participantii vor primi cate un volum al Conferintei Internationale de Lucrari stiintifice „Zilele Tehnice Stundetesti”.

Respectand traditia acestei conferinte, si in editia din acest an studentii timisoreni vor oferi participantilor posibilitatea de a publica si prezenta lucrarile stiintifice, dar si de a interactiona cu alti tineri pasionati de cercetare, prin diferite activitati: sesiune de comunicari stiintifice, concursuri profesionale, traininguri, seminarii si workshop-uri, vizite in cadrul facultatilor, vizite in companii, activitati socio–culturale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...