Noutati :

Zilele Carierei la Universitatea Politehnica din Timisoara: peste 40 de companii ofera locuri de munca si nu numai. FOTO!

29 octombrie, 2014 - 12:47 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Sute de studenti si absolventi au trecut pragul targului de cariere organizat de Universitatea Politehnica din Timisoara, inca din prima zi a celei de-a cincea editii a acestei manifestari. Studentii si absolventii au la dispozitie oferte de angajare, practica si traininguri.

Evenimentul intitulat “Zilele Carierei” se desfasoara, in perioada  29 – 30 octombrie  2014, la Restaurantul Universitar Politehnica din Complexul Studentesc. 40 de firme si-au amenajat aici standuri si vin cu o oferte interesante pentru studenti, masteranzi si absolventi.

„Este un targ al ofertelor  locurilor de munca si avem bucuria sa putem spune ca suntem la editia a cincea. Este un targ realizat prin efortul propriu al Universitatii Politehnica. In urma celor patru editii anterioare am observat un interes extraordinar al absolventilor si studentilor nostri pentru asemenea actiune. Asta si pentru ca, spre deosebire de targurile clasice de acest tip, noi am reusit sa diversificam oferta pentru tinerii nostrii, in sensul ca, pe langa depunerea de c.v.-uri, ei se pot deja angaja, pot sa simuleze interviuri – astfel incat sa fie pregatiti pentru  ceea ce ofera piata.” , a declarat prof. univ. dr. ing.Viorel Serban, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara.

Firmele participante la Zilele Carierei incearca sa-i atraga pe absolventi si studenti prin tot felul de strategii, de la standuri cu produsele firmei, la gadget-uri interesante, prezentarea ofertei intr-un mod deosebit sau concursuri cu premii.

” Daca aveti idei nastrusnice intr-unul din domeniile enumerate mai jos si doriti sa va implicati in dezvoltarea si implementarea lor, va rog sa completati randurile de mai jos sau sa ne trimiteti un e-mail” , acesta este mesajul uneia dintre firmele care cauta oameni talentati in mai multe domenii din IT.

„Cautam studenti din anii terminali, de la Automatica si Calculatoare sau Matematica-Informatica, si pentru practica, dar mai ales pentru angajare.”, explica reprezentanta unei companii prezenta la Zilele Carierei.

” Pentru mediul economic din Timisoara astfel de evenimente sunt deosebit de importante, pentru ca ofera o vizibilitate studentilor, sa vada care  sunt locurile de munca ce se ofera, care sunt directiile si pe ce zona se indreapta diferitele industrii.  Cautam studentii in  stiintele comunicarii, pentru ca interactiunea cu cei care au nevoie, cei care ne suna, este ceva specific activitatii noastre, asa ca 80% sunt importante capacitatile de comunicare a studentilor si doar 20% formarea lor din punct de vedere tehnic.  Chiar de la inceput noi investim intre o luna si jumatate si doua de traning si formare in cei pe care-i recrutam” explica directorul uneia dintre cele mai importante companii de servicii in domeniul IT.

Tot in cadrul Zilelor Carierei au loc prezentari ale unor cariere de succes, , concursuri tematice si o tombola. Dupa data de 3 noiembrie vor avea loc traninguri tehnice si vizite in companii.

Portile targului de cariere sunt deschise,  in cele doua zile de desfasurare,incepand de la ora 10.00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...