Zilele Carierei, la start! A inceput cel mai mare eveniment de cariera, la Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Aproape 50 de companii nationale si internationala vin in intampinarea tinerilor din Timisoara cu sute de locuri de munca, dar si cu programe de practica sau diferite posibilitati de colaborare. Totul, in cadrul unei noi editii a „Zilelor Carierei”, organizata de Universitatea Politehnica Timisoara, care si-a deschis portile, la restaurantul universitatii.

Astfel, timp de doua zile, in 26 si 27 octombrie, intre orele 10 si 18, sunt asteptati studenti, masteranzi si absolventi care isi doresc un loc de munca intr-una dintre companiile prezente la eveniment.

„Eu acum am inceput facultatea si am vrut sa vad cam unde as putea sa fac practica. Deocamdata nu vreau sa ma angajez, ca o sa am mult de invatat, dar de un internship as fi interesata”, a spus una dintre tinerele prezente la targul de cariera.

„Sunt in anul IV la Electro si vreau sa vad daca imi gasesc ceva de lucru. Stiu ca in fiecare an sunt oferte bune si acum am venit sa imi si depun un CV”, a spus un alt tanar.

An de an, companiile care participa la Zilele Carierei reusesc sa gaseasca, in randul studentilor, unii dintre cei mai buni angajati, dar si tineri dornici doar sa invete ce inseamna munca intr-o corporatie.

„Noi avem o serie de posturi disponibile, ca in fiecare an. Studentii sunt bine pregatiti, chiar au posibilitatea sa lucreze in compania noastra. Cei care nu vor sa lucreze pot sa vina si in internship, macar sa vada ce se intampla, de fapt intr-o firma mare”, au spus reprezentantii unei multinationale din Timisoara.

Pe parcursul celor doua zile, vizitatorii Zilelor Carierei vor putea primi informatii despre cele peste 40 de firme participante, vor afla ce presupune munca propriu-zisa intr-o companie si vor putea participa la workshopuri si concursuri tematice origanizate de companiile participante. In plus, o noutate a acestei editii este sectiunea „De vorba cu specialistii”, unde cei interesati au ocazia sa ia parte la o discutie libera cu reprezentantii unui anumit departament al companiilor, in cea de-a doua zi de targ.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.