Ziare, gustari si cafea pentru pacienti! Ce schimbare uriasa are loc la Spitalul Judetean Timisoara?

TIMISOARA. Dupa ce mai multe firme care-si desfasurau activitatea in spatii ale Spitalului Judetean in Timisoara, oferind pacientilor sau celor veniti in vizita la acestia diverse produse sau servicii –  de la cele bancare la cafea sau tot felul de alimente – si-au incetat activitatea si si-au facut bagajele, acum are loc o licitatie de atribuire a acestor locuri pentru activitati similare.

Unitatea bancara din incinta Spitalului Judetean s-a inchis, automatele de cafea si produse reci au disparut de pe culoare,  la fel si un punct de vanzare de produse de patiserie. Pentru spatiile in care se desfasurau astfel de activitati se pune la cale acum o noua licitatie.

Intre inchiderea vechilor puncte de lucru si deschiderea unora noi au trecut cateva luni bune, asta din cauza birocratiei si a necesitatii respectarii regulilor stricte de organizare a unei noi licitatii.

Doar doua firme care isi desfasoara activitatea chiar in holul central, la intrare – cea care serveste mancare si alimentara – au ramas pe loc, avand contracte incheiate pe o durata mai mare decat celelalte.

Sunt scoase la licitatie  doua spatii, fiecare de cate 10 metri patrati, situate – unul, in holul principal al Spitalului Judetean, celalalt in holul ambulatoriului integrat –  spatii in care vor putea fi comercializate produse alimentare.

Alte spatii scoase la licitatie, totalizand 25 de metri patrati, sunt destinate amplasarii de automate de cafea si aparate pentru produse reci.

Firmele care doresc sa comercializeze carti de specialitate, produse de papetarie sau sa ofere servicii de xeroxare pot sa incerce sa inchirieze un alt spatiu scos la licitatie. Acesta are 10 metri patrati si este situat in holul Biroului de Internari de la Spitalul Judetean.

Lista spatiilor scoase la licitatie se incheie cu un loc destinat amplasarii unei unitati bancare, acesta fiind situat tot in holul central.

“Banii care vor veni din chiria pentru aceste spatii vor intra in fondul propriu din bugetul Spitalului Judetean din Timisoara si vor putea fi folositi pentru achizitionarea de diverse obiecte sau materiale necesare bunei desfasurati a activitatii noastre“,  a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Dan Ilincariu, purtator de cuvant al Spitalului Judetean din Timisoara.

Anul trecut, veniturile proprii, de 107.000 lei, au fost utilizate pentru instalarea unui aparat de aer conditionat in Unitatea de Primiri Urgente, achizitionarea unui aspirator chirurgical si cheltuieli pentru sistemul de calculatoare a spitalului.

Data limita pentru depunerea ofertelor a fost 20 ianuarie, ora 14.00, iar licitatia publica deschisa cu strigare are loc in 21 ianuarie, la sediul Spitalului Judetean de Urgente din Timisoara.

 

 

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.