Zi importanta! Comisia Schengen incepe evaluarea in Timis

Romania va fi supusa, in urmatoarele doua zile, unui nou test in procesul de aderare la Spatiul Schengen - o reevaluare pe frontierele aeriene, in contextul in care voci europene sunt sceptice privind aderarea in martie. O comisie formata din inspectori Schengen se afla astazi in judetul Timis pentru evaluare. Expertii vor evalua stadiul modernizarii Aeroportului International "Traian Vuia" Timisoara, dar si al punctului de trecere frontiera Moravita de la granita cu Serbia. Comisia va decide daca suntem sau nu pregatiti de intrarea in Spatiul Schengen in martie anul viitor, din punct de vedere al dotarilor. S-au facut investitii atat la aeroport, cat si la Moravita, la punctul de trecere al frontierei rutiere si la gara. La Aeroport va fi inspectat terminalul non-Schengen care va prelua tot fluxul de pasageri care pleaca sau sosesc din tari care nu fac parte din Schengen. Potrivit oficialilor aeroportului, acesta este pregatit sa indeplineasca toate cerintele Schengen.


Romania va fi supusa, in urmatoarele doua zile, unui nou test in procesul de aderare la Spatiul Schengen – o reevaluare pe frontierele aeriene, in contextul in care voci europene sunt sceptice privind aderarea in martie.

O comisie formata din inspectori Schengen se afla astazi in judetul Timis pentru evaluare.

Expertii vor evalua stadiul modernizarii Aeroportului International „Traian Vuia” Timisoara, dar si al punctului de trecere frontiera Moravita de la granita cu Serbia.

Comisia va decide daca suntem sau nu pregatiti de intrarea in Spatiul Schengen in martie anul viitor, din punct de vedere al dotarilor.

S-au facut investitii atat la aeroport, cat si la Moravita, la punctul de trecere al frontierei rutiere si la gara.

La Aeroport va fi inspectat terminalul non-Schengen care va prelua tot fluxul de pasageri care pleaca sau sosesc din tari care nu fac parte din Schengen.

Potrivit oficialilor aeroportului, acesta este pregatit sa indeplineasca toate cerintele Schengen.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.