Noutati :

Zi grea pentru cabinetul Boc: motiune de cenzura si miting de protest fata de noul Cod al Muncii

16 martie, 2011 - 11:10 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Guvernul lui Emil Boc trebuie sa faca fata miecuri unei noi motiuni de cenzura inaintata de Opozitie. De aceasta daca este vorba despre contestarea Codului Muncii pe marginea caruia Guvernul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului.

Astfel, parlamentarii vor dezbate si vor vota motiunea de cenzura intitulata “Codul Boc – salarii mici, somaj mare, firme falimentate”, care a fost introdusa de opozitie dupa ce Executivul si-a angajat raspunderea pe noul Cod al Muncii.

In paralel, in ziua in care va fi dezbatuta si votata in Parlament motiunea de cenzura, in Capitala se desfasoara si un amplu miting de protest organizat de confederatiile sindicale in Piata Constitutiei. Mitingul, la care se asteapta sa participe cel putin 50.000 de oameni, va incepe la ora 12.00.

Aceasta este prima asumare de raspundere si prima motiune de cenzura din actuala sesiune parlamentara.Potrivit Constitutiei, Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege. Daca in termen de trei zile de la asumarea raspunderii, deputatii si senatorii nu au initiat nicio motiune de cenzura la adresa Guvernului, atunci proiectul de lege sau programul pe care acesta si-a asumat raspunderea se considera adoptat. Dimpotriva, daca motiunea de cenzura a primit votul majoritatii deputatilor si senatorilor, atunci Guvernul este demis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...