TIMISOARA. Oameni cu simt civic se vor aduna vineri pe malul Timisului pentru o actiune de strangere a gunoaielor.
Peste 70 de voluntari de Cluburile Interact Timisoara Cetate si Leo Young Spirit, studenti si masteranzi de la facultatile de Geografie si Turism din Timisoara, studenti de la Facultatea de Agricultura a USAMVB, Specializarile Biologie si Ingineria Mediului, ghizi de turism, locuitori ai Comunei Sag si-au anuntat participarea la evenimentul care va avea loc intre orele 9.00 si 14.00. Organizatorii isi propun ecologizarea Vaii Timisului in arealul cuprins intre localitatile Sag-Parta, pe ambele maluri ale raului.
Cei care vor sa se inscrie la aceasta actiune sunt bineveniti si o pot face la numarul de telefon 0731 818677 sau pot veni direct la locul de intalnire al voluntarilor, langa podul de la iesirea din Sag.
Toti participantii vor avea gratuit la dispozitie saci pentru colectarea selectiva a gunoaielor, manusi si masti si, pentru respectarea masurilor de protectie si de distantare sociala in vigoare, se va lucra in grupuri de maxim 3 persoane.
La actiune va participa si compania RETIM, care va pune la dispozitie masini pentru ridicarea deseurilor ce vor fi stranse de voluntari.
Evenimentul este organizat de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in judetul Timis in parteneriat cu Primaria Comunei Sag, Consiliul Judetean Timis, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis si SC RETIM SA.
Lunca Timișului – zona protejata din punct de vedere natural – este arealul pe suprafata caruia se desfasoara proiectul european RORS-39, Eco Timis – un nou produs turistic realizat de Asociatia pentru Promovarea Turismului Timis in colaborare cu parteneri din Republica Serbia.
In cadrul acestui proiect, de-a lungul raului Timis a fost dezvoltata o infrastructura de turism ce promovează turismul eco si cicloturismul de-a lungul a mai multe trasee. Au fost montate mese, banci, umbrare, cosuri de gunoi, indicatoare si panouri informative astfel incat turistii iubitori de natura, drumetii si plimbari cu bicicleta sau canoele sa se poata bucura de aria naturala Lunca Timisului. Detalii privind proiectul Eco Timis se pot gasi pe www.turismtimis.ro si www.eco-timis-network.eu.
Pareri
Bravo OT! Ma bucura faptul ca promovați astfel de acțiuni civice și scoateți in evidentă partea frumoasa a lucrurilor. Felicitări organizatorilor.