Noutati :

Zeci de tineri s-au dus la JobQuest sa isi gaseasca un loc de munca, pentru unii, primul din viata lor

10 mai, 2011 - 03:15 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Primul targ de joburi, JobQuest, dedicat studentilor in ani terminali sau absolventilor, si-a deschis portile la Timisoara, la Casa Tineretului. Evenimentul este organizat de OSUT.

Intre 10.00 si 16.00, 16 firme din Timisoara si-au prezentat ofertele de angajare celor care au fost interesati sa obtina cate un loc de munca.

Potrivit organizatorilor, cele mai solicitate oferte sunt cele de IT, iar la targ, din cele 16 firme, 7 ofera locuri de munca in domeniul IT. De asemenea, printre locurile de munca solicitate de tineri sunt si cele in vanzari.

Organizatorii se asteapta ca la acest targ sa participe aproximativ 3.000 de sutdenti si absolventi.

„Am venit aici sa imi gasesc un loc de munca in domeniul IT. Am vizitat cateva standuri si am lasat cateva CV-uri. Sper sa fie cu noroc”, a spus Cristian, un tarar student in Timisoara.

In cadrul targului mai sunt organizate workshop-uri si prezentari de companii. Evenimentul se va incheia joi, 12 mai, cu o conferinta la care vor lua cuvantul antreprenori si functionari publici. Conferinta va avea tema „Tu iti definesti succesul” si va avea loc in Aula Magna a Bibliotecii Universitatii de Vest din Timisoara.

Organizatorii targului de joburi spun ca JobQuest a aparut pentru a sprijini studentul sau absolventul sa isi gaseasca un loc de munca, in conditiile crizei actuale si a expliziei numarului persoanelor cu studii superioare, intr-o batalie pentru supravieturire in care sunt incurajate non-valorile si nu spiritul competitiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...