Zeci de studenti din 13 tari au inceput scoala la Universitatea Politehnica Timisoara. Ce vor studia, timp de un semestru?

TIMISOARA. 20 de studenti au pasit intr-o noua etapa, in ceea ce priveste specializarea, la Universitatea Politehnica Timisoara. Din Eritreea, Bangladesh, SUA, Spania sau Ecuador, tinerii vor invata, timp de un semestru, la UPT, in cadrul unui program international.

Studentii din seria 2015-2017 au efectuat primul semestru la Universitatea din Liege, cel de-al doilea semestru urmand a se desfasura la Universitatea Politehnica Timisoara.

„Pot sa spun ca este o experienta deosebita, sunt doar cateva diferente culturale intre noi, dar nu sunt diferente foarte mari intre studentii din Romania si cei din alte tari. Am acces la informatii de ultima ora, studiez intr-un mediu in care pot sa spun ca profesorii sunt foarte bine pregatiti si sunt recunoscuti la nivel mondial. Este si o experienta personala, pentru ca ajungi sa calatoresti, sa vezi cum se pune problema in mediul academic din alte tari, iti ofera o perspectiva foarte buna pentru viitor”, spune Horia Dan Fechete, studentul roman care ia parte la programul de formare.

Prin intermediul programului de master Sustainable Constructions under Natural Hazards and Catastrophic Events – SUSCOS, studentii au ocazia sa petreaca un semestru in Timisoara, beneficiind de o bogata experienta educationala si multiculturala.

SUSCOS contine cursuri organizate pe trei semestre (18 luni), tinute in mod itinerant de catre universitatile partenere, si dezvolta competente specializate pentru studentii europeni si non-europeni oferind participantilor abilitati ingineresti de proiectare si know-how in domeniul constructiilor metalice, printr-o abordare echilibrata intre criteriile economice de mediu si aspectele sociale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.