Zeci de scoli din Timis, calcate de inspectori! Educatia, administratia si managementul sunt evaluate de specialisti ai Ministerului Invatamantului

TIMISOARA. 35 de scoli din judetul Timis au fost si sunt verificate de specialistii de la Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar. Unitatile scolare cu rezultate bune vor primi bani mai multi de la buget.

Specialistii de la Ministerul Educatiei controleaza unitatile de invatamant pentru a vedea felul in care dascalii isi fac datoria, dar si pentru a verifica modul in care conducerea scolilor si a liceelor manageriaza activitatile din cadrul institutiei.

Exista un plafon pentru care fiecare unitate de invatamant primeste bani de la buget. ARACIP verifica scolile pentru a vedea ce nivel are fiecare, iar cele care obtin calificative foarte bune, adica actul educational din cadrul acestor unitati scolare este unul de nivel ridicat, vor primi o suplimentare de fonduri de la bugetul de stat”, a precizat Marin Popescu, inspector general in cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

Specialistii ARACIP verifica profesorii pentru a urmari ce metode de invatare aplica si daca o fac intr-un mod corect. Totodata, si directorii sunt verificati de ARACIP. Documente, decizii semnate si alte acte oficiale sunt luate la puricat pentru a stabili nivelul de competenta al acestora si de calitate a invatamantului din scoala verificata.

Rezultatele vor fi comunicate acestora si Inspectoratului Scolar, iar in baza calificativului obtinut, o unitate de invatamant poate primi mai multi bani de la Ministerul Educatiei sau poate ramane cu suma din plafonul de baza, stabilita fiecarei unitati de invatamant.

Cele 35 de scoli controlate in Timis sunt atat din mediul rural, cat si din Timisoara si alte orase.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...