Noutati :

Zeci de premii si medalii obtinute de echipa Universitatii Politehnica Timisoara la Salonul International de Inventica IDEA 2022

17 iunie, 2022 - 08:16 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Dupa succesul repurtat la finalul lunii mai la Salonul International Euroinvent de la Iasi, unde s-au castigat multe premii si medalii, inclusiv Marele Premiu Ştiinţific şi Trofeul Euroinvent 2022, echipa Universitatii Politehnica Timisoara a participat la prestigiosul Salon International de Inventica IDEA 2022, editia a XIII-a, desfasurat in orasul Szolnok din Ungaria, care a devenit, cu aceasta ocazie, polul inovatiei si cercetarii din Centrul Europei, cu 31 de inscrieri (brevete, proiecte studentesti si de cercetare, teze de doctorat si publicatii), reusind remarcabila performanta de a obtine 31 de medalii de aur si 5 premii speciale.

Dintre premiile speciale obtinute, cel mai important este Julianna Dij Award, care a fost acordat Centrului de Inovare si Transfer Tehnologic Politehnica 2020. Juriul International a apreciat necesitatea, respectiv utilitatea centrului in regiunea de Vest a Romaniei, prin aportul adus in inovare si transfer tenhnologic.

si de aceasta data, participarea la Salonul International de Inventica IDEA 2022 s-a realizat sub egida Centrului de Inovare si Transfer Tehnologic Politehnica 2022 prin proiectul de cercetare POR/824/1/1/140100 (7185/20.10.2021). Coordonatorul echipei CITT-UPT, prezent la Szolnok, a fost s.l.dr.ing. Corneliu Birtok-Baneasa, cadru didactic la Universitatea Politehnica Timisiara si responsabil cu inovarea in cadrul CITT UPT.

Salonul International de Inventica IDEA este organizat in mod regulat din anul 1999, de Asociatia IDEA 13, reunind inventatori si cercetatori din toata lumea. Editia din acest an a salonului a fost organizata cu sprijinul Consiliului Local Szolnok si a Oficiului Maghiar pentru Proprietate Intelectuala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...