Noutati :

Zeci de porci vor fi ucisi in gospodarii, vanatorii vor tinti mistretii. Trei noi focare de pesta africana in Timis

28 august, 2020 - 11:49 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EVENIMENT
3

TIMIS. Trei noi focare de pesta porcina africana au fost descoperite in doua zone diferite ale judetului Timis.

CITESTE SI: Vom avea 36-37 de grade Celsius. Zile de canicula la Timisoara. E Cod Galben 

Doua dintre focare au fost gasite la porci domestici, in Recas si Criciova, iar un al treilea la porci mistreti, pe fondul de vanatoare Tapia, ce apartine Ocolului Silvic Lugoj.

Au fost luate deja masurile necesare, prin stabilirea zonelor circulare de protectie si supraveghere la 3, respectiv 10 kilometri.

La Criciova focarul a fost descoperit intr-o gospodarie, unde au murit 6 porci. Cel de-al saptelea urmeaza sa fie ucis in cursul zilei de astazi. In cazul focarului de la Recas, urmeaza sa fie ucisi 53 de porci. In ambele situatii, cadavrele suinelor vor fi preluate de o firma specializata, care se va ocupa de incinerarea acestora. La Tapia, urmeaza sa inceapa vanatoarea la panda, iar dupa ce porcii mistreti vor fi impuscati, se vor preleva probe pentru a fi trimise la laborator si a se stabili starea de sanatate a animalelor.

In cazul focarului de la Criciova, zona de protectie cuprinde Jdioara si Criciova, iar in cea de supraveghere intra localitatile Nadrag, Crivina, Botesti, Juresti, Barna, Tapia, Olosag, Stiuca, Drinova, Maguri, Ciresu, Gavojdia, Jena, Salbagel din Timis si Salbagelu Nou, Sacu si Tincova din Caras-Severin.

In cazul focarului de la Tapia, a fost stabilita zona afectata care reprezinta o raza de 13 km de la locul unde au fost gasite cadavrele de porci mistreti. Zona afectata, cu o raza de 8 kilometri cuprinde Gavojdia, Maguri, Ciresu, Drinova, Botesti, Crivina, Jdioara, Nadrag, Criciova si Jena. Zona tampon, care masoara 5 kilometri si este in afara zonei afectate, cu prinde localitatile Hauzesti, Olosag, Fardea, Juresti, Barna, Sarazani, Botinesti, Poganesti, Tapia, Lugojel, Stiuca, Salbagel, Zgribesti.

Timisenii care locuiesc in aceste zone sunt sfatuiti sa nu mearga in padure pentru a culege fructe de padure sau ciuperci sau pentru a aduna lemne, deoarece pot transporta virusul in propriile gospodarii si isi pot infecta porcii fara sa vrea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Hopa !!!!!!!Nu mai suntem criminali i care împușcă bietele animale aveți nevoie suntem buni ,nu aveți iar devenim criminali.

  2. MAI contează 2 mistreți in minus ?
    Era anost 04 iar 08 PRE PROST daca HU or făcut SWAP iar zaibar a pus pe hold investiții de miliarde secind piata.
    Multi stiu ca au luat O PAUZA si probabil 2-3 procente din partea casei … TRIST
    ELEGANTLY WASTED .!. they run the show ! colda patriei decât licurici 🙂

  3. noaptea mintii … sau noaptea ca hotii 🙂 same !