Noutati :

Zeci de oameni la coada. A inceput incasarea taxelor si impozitelor locale la Timisoara. De ce nu se poate plati si taxa pe paragina

15 ianuarie, 2018 - 09:54 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Directia Fiscala a Primariei Timisoara a deschis ghiseele pentru incasarea taxelor si impozitelor locale.

CITESTE SI: Cu brazii de Craciun pe masina, la Timisoara. Pedeapsa pentru un sofer care a parcat pe trecerea de pietoni

La ora 7.00, la ghisee asteptau deja primii 7 timisoreni care au vrut sa se scape de o grija inca de dimineata, iar in jurul orei 9.00 deja erau cateva zeci de oameni la rand asteptand sa achite birurile locale.

Taxele si impozitele locale pe care vor trebui sa le achite timisorenii au ramas la nivelul anului 2017.

Tot din acest an, mai multi timisoreni care nu si-au ingrijit terenurile vor trebui sa plateasca si taxa de paragina. Nu insa de azi, intrucat mai trebuie urmate niste proceduri pentru a putea fi incasat acest impozit majorat de cateva ori, introdus in premiera la Timisoara din 2018.

Este vorba de 12 timisoreni care vor achita taxa de paragina pentru terenurile lasate de izbeliste si cateva sute de cetateni care locuiesc in 35 de cladiri ramase neingrijite, toti pe ‘listele negre’ aprobate de Consiliul Local.

Pentru ca toti acestia, care insumeaza aproximativ 800 de persoane, sa poata plati impozitul majorat, trebuie sa primeasca acasa instiintari in acest sens. Or asta nu s-a intamplat inca.

Cu alte cuvinte, daca vreunul dintre cei care ar trebui sa plateasca impozit majorat se prezinta acum la ghiseu, acesta achita sumele de anul trecut, urmand ca dupa primirea instiintarii acasa sa vina si sa plateasca diferenta de bani.

Astazi nu se va incasa. Nici nu o sa doreasca sa plateasca. Nimeni nu vrea sa plateasca impozite. Hotararile de Consiliu Local sunt nominale. Ele trebuie sa fie comunicate de Administratia Locala contribuabilului, dupa care ne comunica noua, Directiei Fiscale, acea hotarare cu dovada comunicarii ei. Dupa acest lucru, Directia Fiscala emite decizia de impunere si o comunica contribuabilului. Sigur, daca intre timp se prezinta la casierie, obligatia va fi cea de anul trecut, la care, la emiterea deciziei, o sa emitem decizie pe diferenta. El va veni la casierie si va trebui sa plateasca obligatia care reprezinta diferenta dintre ce a platit si ce are de plata majorat„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Adrian Bodo, directorul Directiei Fiscale a Primariei Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...