Zeci de oameni, intre care si copii, evacuati, sute de animale salvate. Interventii ale pompierilor in zonele inundate din Timis

TIMISOARA. Pompierii nu au pus geana pe geana in ultimele 24 de ore si au actionat neintrerupt pentru salvarea de oameni, bunuri si animale din gospodariile in care au navalit apele.

CITESTE SI: Atentie, soferi. Drum acoperit de ape, langa Timisoara 

CITESTE SI: Imaginile dezastrului. Locul unde s-a rupt digul pe Timis. Hectare intregi au fost inundate. Foto si video

Cele mai multe actiuni au fost in Lugoj, unde aproape 80 de pompieri au intervenit pentru consolidarea digurilor, evacuarea persoanelor si animalelor din zonele inundate si evacuarea apei din curti si beciuri.


Astfel, s-a intervenit pe strada Timisorii, unde a fost inundata o casa si gospodaria. Pompierii au evacuat o persoana din locuinta. De asemenea, s-a lucrat pentru evacuarea apei din curti, beciuri si subsoluri pe urmatoarele strazi: str. C. Coposu, str. Decebal, Splaiul Sporturilor, Zona strand, str. Unirii, Piata I.C. Dragan, str. Neculce si str. Dacilor.
Pompierii au mai fost solicitati sa intervina in localitatile Faget, Jdioara si Criciova.

Dupa ruperea digului de pe malul stang al raului Timis, in zona Pohalma Jabar, pompierii au intervenit pentru evacuarea mai multor persoane si animale din zona inundata unde se aflau 4 ferme.

In total, pompierii au evacuat 37 de persoane (13 copii si 24 de adulti) si 231 de animale din gospodariile si zonele afectate de inundatii.

In acest moment, pompierii intervin punctual in Lugoj pentru evacuarea apei din beciuri si subsoluri, care s-a infiltrat in urma cresterii panzei freatice, si in localitatea Jdioara, unde a fost inundata o strada.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...