Zeci de milioane de euro pentru modernizarea liniilor de tramvai din Timisoara. Unde vor fi inlocuite

TIMISOARA. Aproape jumatate din liniile de tramvai din Timisoara nu au fost modernizate niciodata, de cand au fost montate, iar acum, reprezentantii Societatii de Transport Public fac demersuri pentru a schimba si caile de rulare vechi.

CITESTE SI: ‘Nu putem obliga calatorii sa foloseasca doar o modalitate de plata pentru bilete’. Solutiile la care lucreaza reprezentantii Societatii de Transport Timisoara 

In plus, s-a dorit si construirea unei noi linii de tramvai, care insa nu va putea fi realizata, din motive tehnice.

„Din aproximativ 77 de kilometri de linie simpla de rulare tramvaie, 40 de kilometri au fost modernizati, iar restul au fost impartiti in 9 trasee. Pentru toate aceste 9 trasee, RATT a intocmit studii de fezebilitate. Din ele, Primaria Timisoara a stabilit 5 proiecte prioritare pentru transportul in comun. Din ele 3 erau pentru reabilitare cale: traseul 4, pe tronsonul din Calea Bogdanestilor, traseul 2, din Calea Stan Vidrighin, si o linie noua de tramvai, de la Solventul la Gara de Nord”, a spus Dana Paun, de la Centru de Cercetare, Dezvoltare si Inovare din cadrul STPT.

CITESTE SI: Bataie de joc. Aparatele de facut apa alcalina si antioxidanta, care costa cat o masina fiecare, mai importante decat plata salariilor. Cum a ‘investit’ fostul director al Societatii de Transport Timisoara zeci de mii de euro 

Reprezentantii Societatii de Transport Timisoara explica de ce, deocamdata, nu se poate construi o linie de tramvai intre Gara de Nord si Solventul.

„Construirea unei linii de tramvai intre Solventul si Gara de Nord nu este fezabila, pentru ca acel tronson trebuie alimentat cu energie electrica dintr-o substatie, pe care nu o avem”, a spus Cristian Manu, specialist in cadrul STPT.

Iar pentru a nu pierde finantarea, reprezentantii STPT au ales un alt traseu de cale de tramvai, care in prezent este unul cu probleme.

„Unul dintre traseele care au probleme mari este pe Bulevardul Cetatii. Am venit cu propunerea ca in locul proiectului prioritar Solventul, sa facem studiile pentru proiectul acesta, care este proiect rezerva pe lista ADR”, a spus Sorin Supuran, directorul STPT.

Fiecare dintre proiecte poate fi finantat cu pana la 20 de milioane de euro, fonduri ce ar urma sa vina prin Programul Operational Regional, axa prioritara 4. Iar termenul de depunere a proiectelor este 31 decembrie 2018.

Ultima reabilitare a liniilor de tramvai din Timisoara a avut loc in 2005, atunci cand au fost schimbate caile de rulare in zonele Balcescu, Piata Libertatii si Liviu Rebreanu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si linia lu 5 ramane iar in p*la! Fain asa !

  2. Si linia lui 5??Tramvaiul asta chiar ,,acopera,, o zona foarte populata si fara alt mijloc de transport….Alo,mai gandeste careva la Primarie??