Zeci de mii de oameni au protestat in Germania. Cer ajutor, ca urmare a cresterii costurilor traiului

Zeci de mii de oameni au iesit in strada, sambata, in sase mari orase din Germania, pentru a cere o distribuire mai corecta a fondurilor guvernamentale mobilizate in raspuns la cresterea preturilor la energie si a costurilor vietii, noteaza Digi24.ro.

La Berlin, Dusseldorf, Hanovra, Stuttgart, Dresda si Frankfurt pe Main, protestatarii au marsaluit purtand pancarte cu solicitari de la reducerea inflatiei pana la renuntarea la energia nucleara si majorarea subventiilor la energie pentru cei saraci. Potrivit Greenpeace, unul dintre organizatori, in jur de 24.000 de oameni au participat la aceste marsuri, in timp ce politia a transmis cifra de 1.800 protestatari la Berlin.

Protestul s-a desfasurat dupa ce, vineri, parlamentul german a aprobat un pachet de sprijin in suma de 200 miliarde de euro menit sa protejeze companiile si gospodariile de impactul cresterii explozive a preturilor la energie, care a facut ca in septembrie inflatia sa atinga cel mai ridicat nivel inregistrat de peste 25 de ani in Germania, 10,9%. Pachetul include acordarea, o singura data, a unei sume care sa acopere o factura lunara la gaze pentru gospodarii si intreprinderile mici si medii, precum si un mecanism de limitare a preturilor, din martie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Gepeto spune:

    Vaccinați-vă spun drept vouă. E mai sănătos decât frigul din case și buzunarele voastre.