Noutati :

Zeci de mii de elevi din Timis, in febra examenelor. Calendarul testarilor

4 martie, 2019 - 11:59 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Peste 20 de mii de elevi sunt asteptati sa participe la simularile examenelor nationale, anul acesta.

CITESTE SI: Imaginile celui mai mare dezastru care a lovit Romania in ultima jumatate de secol, cutremurul din ’77. Ce ar insemna pentru Timisoara un seism de putin peste 5 grade pe scara Richter 

In total, la simularea Evaluarii Nationale sunt asteptati sa isi verifice cunostintele 5801 de elevi care sunt inscrisi in clasele a VII-a si 5596 de elevi din clasele a VIII-a.

Elevii din gimnaziu urmeaza sa inceapa simularea in 11 martie si vor afla ce note au obtinut in 22 martie. Iata mai jos calendarul complet al simularii:

11 martie – Limba si literatura romana(proba scrisa)
12 martie – matematica (proba scrisa)
13 martie – limba si literatura materna(proba scrisa)
22 martie – Afisarea rezultatelor

Pe de alta parte, alti peste 10.000 de elevi din anii terminali de liceu sunt si ei asteptati sa afle cat de bine sunt pregatiti pentru examene. Simularea poate fi sustinuta de cei din clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a, in total, 10.231 de elevi.

Simularile pentru examenul de Bacalaureat vor incepe in 18 martie, cu proba de limba si literatura romana, iar rezultatele testarii vor fi afisate o saptamana mai tarziu. Iata calendarul complet:

18 martie – Proba scrisa limba si literatura romana(proba scrisa)
19 martie – Limba si literatura materna(proba scrisa)
20 martie – proba obligatorie a profilului(proba scrisa)
21 martie – proba la alegere a profilului si specializarii(proba scrisa)
29 martie – afisarea rezultatelor

La solicitarea scrisa a elevului sau a parintelui/tutorelui, notele obtinute la simularile nationale pot fi trecute in catalog.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...