Zeci de migranti ar putea fi carantinati intr-o cladire a Consiliului Judetean, la doi pasi de centru, la Timisoara

TIMISOARA. Zeci de migranti plasati in carantina vor putea fi cazati intr-un spatiu aflat la doi pasi de centrul Timisoarei.

CITESTE SI: A scazut sub 5 rata de infectare cu COVID la Timisoara. Au fost raportate doar 95 de noi cazuri din 407 teste, iar 7 oameni au murit, in Timis 

Transfugii vor fi carantinati in mansarda unei cladiri de pe strada Franz Liszt, in vecinatatea parcului Botanic. Imobilul apartine Consiliului Judetean Timis si se afla in administrarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Timis. Consilierii judeteni si-au dat acordul pentru ca migrantii sa fie carantinati aici.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara informeaza Institutia Prefectului-Judetul Timis ca la sediul sau se afla 45 de persoane, cetateni straini ce necesita carantinare, solicitând sprijinul prefecturii în identificarea unor spatii de cazare. Prin adresa nr.3923/S1/10.04.2021, inregistrata la sediul CJ Timis cu nr. 7621/10.04.2021, Institutia Prefectului-Judetul Timis solicita Consiliului Judetean Timis punerea la dispozitie în vederea carantinarii a Centrului pentru Sprijinirea Integrarii Familiale si Profesionale a Tinerilor Timisoara”, se arata in raportul de specialitate anexat hotararii de Consiliu Judetean adoptata de consilieri.

In acest spatiu sunt disponibile 47 de locuri si este liber in acest moment, dupa ce in mansarda a functionat Centrul pentru Sprijinirea Integrarii Familiale si Profesionale a Tinerilor, serviciu social care in prezent nu mai exista.

Vom suporta cheltuielile aferente conform legii, dar noi punem spatiul la dispozitia structurilor care gestioneaza chestiunea migrantilor, doar in caz ca e nevoie. Sunt 47 de locuri acolo„, a spus presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica.

Directia Generala de Asistenta Sociala si protectia a Copilului urmeaza sa incheie protocoale cu Primaria Timisoara, pentru asigurarea hranei celor care vor fi carantinati aici, dar si cu Politia Locala Timisoara pentru asigurarea serviciilor de paza.

Va reamintim, in Timisoara, alti 19 migranti infectati cu coronavirus sunt carantinati la liceul Leonida, acesta fiind unul dintre cele 8 focare de COVID-19 active din judet.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. gheo spune:

  eu v-am zis ca Fritz a fost trimis sa promoveze islamu si elgebeteii

 2. stela spune:

  Sunteti nebuni??Vine Pastele,noaptea de Inviere,oamenii circula…..Chiar vrem crime si violuri pe model ,,merkel,,???
  USR-istii vor distruge Timisoara!!Suntem Bronx-ul Romaniei!!!

 3. Întâi unul, apoi o sută de mii spune:

  Pentru gheo și stela: sunt perfect de acord cu voi! Fritz Dulăpior și usereul său au un rol bine stabilit într-un asemenea context. Însă de ce nici o publicație nu scrie despre ce anume se întâmplă cu migranții? Sunt returnați în Serbia? Rămân la noi? Sunt traficați de servicii? Că aproape zilnic citim despre cei… prinși și constat că e nevoie de tot mai mult spațiu de cazare. Încet-încet, devenim o a doua Turcie și dacă ai noștri guvernanți vor respecta ceea ce au semnat la Marraquesh (https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/12/10/pactul-global-cu-privire-la-migratii-a-fost-aprobat-oficial-la-marrakech–224867), atunci Timișoara va redeveni pașalâc. Banditul Soros moare acum de râs!!!

 4. vasi spune:

  Pot fi trimisi la barbarul vlad voiculescu

 5. Silas spune:

  Da’ serios frate? Ii tinem si pe mizerabilii astia acum? Nu avem destui in situatii naspa? Trebuie sa avem grija si de mizeria lumii.
  Afara cu ei sau puscarie…

 6. Tot eu spune:

  @gheo și @stela… Alin Nica este președinte la Consiliul Județean Timiș… Scrie și în text…sau este greu să înțelegeți un text?!
  „Vom suporta cheltuielile aferente conform legii, dar noi punem spatiul la dispozitia structurilor care gestioneaza chestiunea migrantilor, doar in caz ca e nevoie. Sunt 47 de locuri acolo„, a spus presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica.