Noutati :

Zeci de metri cubi de gunoaie la statia de epurare, dupa ploaia torentiala de duminica, la Timisoara

7 mai, 2018 - 02:31 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. In urma ploii torentiale cazute in cursul zilei de duminica, 6 mai, la statia de epurare a apelor uzate din Timisoara s-au adunat circa 40 de metri cubi de deseuri. Cu toate acestea procesul tehnologic de epurare a apelor uzate nu a fost afectat.

Debitul apei uzate inregistrat duminica, la intrarea in statia de epurare, a fost de 7.500 l/s, fata de un debit mediu zilnic pe timp uscat de 1.300 l/s.

Desi nu s-a inregistrat un debit record, cantitatea de deseuri colectata la gratare a fost foarte mare.

Din cauza debitului de ape pluviale, au fost transportate prin sistemul de canalizare catre statia de epurare cantitati mari de deseuri textile, PET-uri, lemne, polistiren, frunze, nisip si pamânt. Acestea sunt aruncate de catre cetateni in sistemul de canalizare al orasului, existând riscul blocarii acestuia si aparitiei inundatiilor pe anumite portiuni de drum sau la subsolul imobilelor. Lipsa precipitatiilor duce la acumularea deseurilor in timp, in canalizare sau chiar la blocarea canalizarii. Vara, inconvenientele sunt evidente: mirosul neplacut degajat, in zonele in care canalizarea este blocata.

Pentru a nu pune in pericol echipamentele si a nu bloca intrarea apei in statia de epurare, echipele sectiei canal au indepartat manual sau cu utilaje speciale gunoaiele adunate.

Aquatim face un apel consumatorilor sa deverseze in sistemul de canalizare doar ape uzate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...