Zeci de jandarmi, politisti si caini dresati la frontiera, in Timis. Ce se intampla?

TIMISOARA. Peste 50 de politisti si jandarmi li s-au alaturat politistilor de frontiera din Timis, pentru a asigura granita de sud-vest a Romaniei. Inca din luna august a acestui an, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial de Frontiera Timisoara actioneaza in comun cu lucratorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timis, Gruparii Mobile de Jandarmi Timis, Inspectoratelor de Politie Judetene Timis, in baza unui plan comun de mentinere, asigurare a ordinii publice si cresterii gradului de siguranta a cetateanului.

In aceasta perioada, efectivele care isi desfasoara in mod curent activitatea in zona de competenta a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera sunt sprijinite de dispozitive comune, formate din politisti de frontiera de la sediul Timisoara, jandarmi si politisti, care actioneaza zilnic la frontiera verde. Totodata, politistii de frontiera timiseni beneficiaza de sprijinul a peste 20 de echipe canine, cu 24 de instructori, de la Centrul Chinologic Sibiu, care executa, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, misiuni de supraveghere si interventie in zona de competenta a sectoarelor Politiei de Frontiera Moravita, Deta, Cruceni si Jimbolia.

frontiera-jandarmi-masini

Astfel, de la inceputul anului, politistii de frontiera din Timis au prins peste 350 de migranti care au incercat sa intre ilegal in tara, pe jos, pe la frontiera verde. In toate aceste cazuri, au fost contactate autoritatile sarbe, pentru punerea in aplicare a acordului de readmisie.

Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultima generatie si autospeciale cu sistem de termoviziune.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...