Zeci de elevi dintre cei mai buni din tara vin la Timisoara. Ce vor face

TIMISOARA. Timisoara devine capitala elevilor pasionati de chimie din intreaga tara. Timp de 7 zile, intre 2 si 9 septembrie, zeci de tineri isi dau intalnire in cadrul Taberei Nationale de Chimie, ajunsa la a XIII-a editie.

CITESTE SI: Anuntati-ma daca cineva din Primarie va cere spaga! Apelul lui Nicolae Robu catre timisoreni. Tu stii vreun caz

„Este o tabara de amploare nationala, prin care elevii cei mai buni din intreaga tara doresc sa isi imbunatateasca si sa-si testeze cunostintele dobandite la disciplina chimie. Evenimentul isi propune motivarea pregatirii elevilor pentru marea performanta – selectia lotului national pentru concursurile internationale de chimie, stimularea spiritului de competitie, creativitatea si performanta la maxim, precum si promovarea imaginii municipiului Timisoara si a judetului Timis; se urmareste realizarea unei punti de legatura intre elevii si profesorii merituosi la disciplina chimie. In cadrul taberei se vor desfasura etape de pregatire teoretica si practica a elevilor, sustinute de catre profesori din mediul universitar si preuniversitar, finalizate de un concurs prin care sunt desemnati cei mai buni elevi (Miniolimpiada)”, transmit reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis.

Pe perioada taberei, pe langa pregatire, elevii vor face mai multe excursii si vizite, atat in Timisoara, cat si in afara orasului, in zone turistice din judetul Timis.

CITESTE SI: Vestea proasta de la pasajul Jiul. Cum se va circula in prima zi de scoala la Timisoara 

Evenimentul este organizat de Ministerul Educatiei, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Timis, Universitatea de Vest, Scoala Generala 30, Colegiul CD Loga si Colegiul Emanuil Ungureanu. Iar in total, la Tabara Nationala de Chimie participa 85 de elevi, 30 de profesori insotitori si 15 profesori lectori ai taberei.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.