Noutati :

Zeci de caini sterilizati cu bani din donatii de catre Asociatia Pet Hope Timisoara! Puii nu mai ajung pe strazi

12 august, 2015 - 02:51 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Peste 100 de persoane au donat bani in cadrul campaniei „5 lei pentru sterilizari gratuite” organizata de Asociatia Pet Hope Timisoara.

In cadrul campaniei s-au adunat 5.596 de lei, iar cu acesti bani au fost sterilizati 37 de caini si 14 pisici, animale aflate in situatii de risc, prioritate avand femelele, in special cele care se imperecheasera deja.

In medie, la fiecare tura de gestatie, o femela naste 6 pui, asadar un simplu calcul ne arata ca, prin cele 38 de sterilizari efectuate femelelor, Pet Hope a prevenit pe termen foarte scurt, aruncarea pe strada a peste 200 de pui.

In fiecare an, o femela poate produce cel putin 12 pui, din doua fatari, asadar sterilizarea unei singure femele care se poate inmulti necontrolat, inseamna de fapt curmarea chinului a zeci de pui care urmeaza sa fie abandonati si care pot deveni la randul lor sursa de noi pui nedoriti pe strada.

Multumim persoanelor care au donat in cadrul campaniei si care au avut incredere in asociatia noastra, dar mai ales multumim medicilor veterinari care au ales sa ajute comunitatea prin oferirea unor preturi reduse la sterilizarea animalelor cu grad mare de risc de ajunge sursa de pui nedoriti”, au declarat reprezentantii Pet Hope.

Din cele 51 de animale sterilizate gratuit, pentru 41 a fost asigurat transport din bugetul Pet Hope deoarece stapanii nu aveau cum sa aduca animalele la cabinetul veterinar. Pentru 10 animale a fost asigurata chiar si cazare post-operatorie, acolo unde conditiile de trai al animalului nu permiteau o recuperare corecta din punct de vedere medical.

Costul unei sterilizari la caini a fost intre 95 si 200 de lei, iar la pisici, intre 55 si 80 de lei, in functie de exemplarul sterilizat, daca era femela sau mascul, in cazul femelelor contand la unele cabinete daca era sau nu gestanta.

Fiecare animal sterilizat in campania derulata de Pet Hope are poza, o scurta descriere care motiveaza selecţia acestuia in campanie si bonul atasat, informatiile pot fi accesate pe site-ul sau pe pagina de Facebook a asociatiei.

Campania „5 lei pentru sterilizari gratuite” a fost initiata pe grupul online de Protectie a Animalelor Timis si este derulata prin rotatie de catre asociatiile din Timisoara. Asociatia Animal Care Team (ACT) Timisoara va prelua a patra etapa a campaniei, care incepe cu strangerea de fonduri din 1 septembrie, cand timisorenii vor putea dona din nou pentru sterilizarea cat mai multor animale care se inmultesc necontrolat.

Dincolo de strangerea de fonduri si de sterilizarile efectuate, campania a fost un bun prilej sa informam oamenii despre ce inseamna detinerea responsabila a unui animal de companie. Pe langa sterilizarea animalelor s-au efecutat microcipari si inregistrari in Registrul animalelor de companie, asa cum cere legea. Am pus mult accent pe transparenta si corectitudine, am dat chitanta pentru fiecare suma primita, oricat de mica si am acordat mare atentie selecţiei cazurilor, tinand cont in primul rand de gradul de risc de ajunge sursa de pui nedoriti” a precizat Alina Vacaru, managerul Pet Hope.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...