Zeci de ambasadori straini la Timisoara, fata in fata cu reprezentanti ai mediului de afaceri local. ‘Produs in Banat’, la Consiliul Judetean Timis

TIMISOARA. Lobby economic si promovare internationala la Consiliul Judetean Timis, duminica.

CITESTE SI:Expozitia Victor Brauner – Inventii si magie, aproape de final, la Muzeul National de Arta Tmisoara

25 de ambasadori si sefi de misiuni diplomatice au onorat invitatia ce are drept scop incurajarea de parteneriate economice care sa contribuie la dezvoltarea judetului Timis.

Cred ca dialogul intre diplomati si reprezentantii mediului de afaceri poate fi unul constructiv, cu rezultate concrete in viitoare colaborari. Timisul este, fara indoiala, cel mai dinamic mediu de afaceri dupa Bucuresti, cu centre de cercetare bine ancorate in noile realitati economice, cu universitati puternice, cu forta de munca calificata si cel mai bun acces din tara la infrastructura de transport.

Timisul este un pol de atractie pentru capital si resurse umane, cu aproape 5 miliarde de euro investitii straine directe. Timisul este si primul exportator, dupa Bucuresti, cu peste 8 miliarde de euro, din care jumatate reprezinta exportul de materiale specifice industriei auto.
Avem avantaje competitive remarcabile si, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Timis, mi-am propus sa le dezvolt sustenabil„, a transmis presedintele CJT Alin Nica.

Delegatiilor straine aflate la Consiliul Judetean, le-au fost prezentate importante companii romanesti, intre care Apa Aur’a, Senneville sau producatorul de carne Agil. Oaspetii au fost aflat despre marca Produs in Banat, iar presedintele Camerei de Comet, Industrie si Agricultura Timis, Florica Chirita, le-a vorbit despre implicarea CCIAT in promovarea producatorilor locali.

Astfel de intalniri, intre sectorul diplomatic, cel privat si cel public, pot pune piatra de temelie a unor viitoare investitii majore.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Givenchy spune:

    Mult succes ! TOTUL E BUSINESS.
    Si bugetul TREBUIE alimentat indiferent de timpuri , guverne sau alianțe politice vremelnice (ale contribuabililor sau 🙂
    Mda …