Noutati :

Zece scoli din Timisoara vor fi pazite de politistii locali pentru ca elevii sa nu fie batuti

21 octombrie, 2011 - 11:01 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Politistii locali vor sa stopeze violenta in scoli si vor sta cu ochii pe sute de elevi din Timisoara, care invata la 10 din cele mai importante scoli din oras. De multe ori, elevii sunt luati la rost de boschetari sau de tigani, fie cand intra la scoala, fie cand ies de la ore. Cateodata, le este furata mancarea sau le sunt luati banii.

Masura a fost luata dupa ce mai multi directori ai unitatilor de invatamant s-au plans de faptul ca elevii lor au probleme cu alte persoane, din afara scolii, care-i asteapta cand ies de la cursuri si le cer bani, ii provoaca si chiar ii lovesc.

Cele zece unitati de invatamant unde politistii locali vor patrula sunt:
Scoala cu clasele I – VIII nr.1, Scoala cu clasele I – VIII nr.15, Grup Scolar Agricol „Iulian Dracea”, Grup Scolar Industrial de Transporturi Auto, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I”, Colegiul Tehnic „Azur”, Liceul cu Program Sportiv „Banatul”, Liceul Teoretic „J.L. Calderon” si Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”.

Elevii din clasele mai mici sunt asteptati cand ies de la scoala si abordati de indivizi certati cu scoala, a spus in aceasta primavara Marian Tache, directorul Liceului ”W. Shakespeare”, la o intalnire a consiliului de cartier Fabric, la care au participat si reprezentanti ai Politiei Locale.

Masura a fost luata ca urmare a evenimentelor inregistrate in zonele scolilor nominalizate si are drept scop prevenirea faptelor antisociale care ar putea afecta siguranta elevilor, urmarindu-se astfel asigurarea unui climat de ordine si siguranta”, a spus Georgina Velicu, purtatorul de cuvant al Politiei Locale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...