Xiaomi, pentru al doilea an la rand in elita pe piata telefoanelor mobile

Xiaomi a apărut în clasamentul celor mai bine vândute telefoane mobile din lume abia anul trecut, în 2018, când a terminat pe locul 4, cu 122,4 milioane de unități vândute. În 2019, Xiaomi poate termina din nou în Top 5, dacă cifrele de pe trimestrul trei își vor păstra trendul.

Potrivit datelor companiei de analize Counterpoint, cu privire la al treilea trimestru al anului 2019, Samsung a fost lider și în acest trimestru, când a înregistrat vânzări de 78,4 milioane de unități de smartphone-uri (72,3 milioane în al treilea trimstru din 2018).

Huawei (ale căror date includ și vânzările Honor) a vândut 66,3 milioane de unități, față de doar 52 de milioane în aceeași perioadă a anului 2018. Apple atinge 44,8 milioane de unități vândute, în timp ce pe locurile 4 și 5 se situează Oppo, cu 32,7 milioane de telefoane, respectiv Xiaomi, cu 31,7.

În ceea ce privește cota de piață, Samsung a acaparat 20,6% din vânzări la nivel global. O urmează Huawei, cu 17,6% și Apple, cu 11,8% din piață. Oppo, cu 8,6% și Xiaomi, cu 8,3%, completează Top 5.

Xiaomi reușește, așadar, să intre pentru al doilea an la rând la „masa bogaților”, în top 5 producători de telefoane mobile inteligente. E cu atât mai impresionantă reușita chinezilor, cu cât Xiaomi a intrat târziu în cursă. Primul smartphone Xiaomi a fost lansat abia în 2011, când deja rivalii săi aveau experiență de cel puțin patru-cinci ani în producția de telefoane mobile inteligente.

În 2013, la doar doi ani distanță, Xiaomi a transformat telefonul Xiaomi Mi 2S în cel mai popular telefon mobil din China , depășind în popularitate Samsung Galaxy S4 și iPhone 5, de la Apple.

În același an, Xiaomi Inc. l-a „transferat” pe brazilianul Hugo Barra, vicepreședintele Google, care s-a ocupat de sistemul de operare Android. Mutarea își propunea să transforme Xiaomi dintr-un brand local, cel mult regional, într-unul cu anvergură mondială. În octombrie 2013, Xiaomi a pus în vânzare telefonul mobil Mi3, iar primele 100.000 de unități s-au vândut pe internet în doar 86 de secunde!

Concurenții lui Xiaomi, între care și compatrioții de la Huawei și Oppo, sunt de părere că expansiunea Xiaomi este „mult prea rapidă” și că nu va putea rezista multă vreme cu aceste prețuri competitive. Deocamdată, însă, compania chineză cu sediul în Beijing le arată că se înșală.

Xiaomi este cuvântul chinez pentru cereala „mei”. În 2011, CEO-ul companiei, Lei Jun, a explicat că numele companiei înseamnă mult mai mult decât „mei și orez”. Conform acestuia, Xiao este conceptul budist care sugerează că „un singur bob de orez al unui budist este la fel de mare precum un munte”, sugerând că Xiaomi acordă importanță deosebită lucrurilor mărunte, în loc să caute perfecțiunea. „Mi”, totodată, este un acronim pentru „Mobile internet” (internet mobil). În 2012, Lei Jun a explicat că numele Xiaomi este despre revoluție și că poate aduce inovația într-o nouă eră. Mai multe surse au legat acest ultim sens de expresia revoluționară a partidului comunist chinez ”mei și arme”, din timpul celui de-al doilea război sino-japonez.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete