Workshop de instruire a firmelor privind eficienta energetica prin eco-design organizat de CCIAT

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis impreuna cu DENKSTATT Romania si Centrul National pentru Productie si Consum Durabile organizeaza  luni, 10 noiembrie 2014, orele 9.30 – 13.00, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din P-ta Victoriei nr.3, workshop-ul cu tema: “Eficienta energetica in firme prin ECO-DESIGN”.

Work-shop-ul are ca obiectiv instruirea firmelor cu privire la:

Sisteme de management energetic; Cerinte ale standardului ISO 50001;
Metodologia de evaluare, identificare si analiza a masurilor de eficienta
energetica in firme;
Eco-design-ul ca instrument al eficientei energetice;
Servicii oferite de expertii in eco-design.

Instruirea este realizata de experti nationali si internationali: Aida Silagyi, Presedinte Centrul National pentru Productie si Consum Durabile si Henrieta Borca, Senior Consultant Denkstatt.

Evenimentul este organizat in cadrul Proiectului „Danube-PIE – Inovarea produselor prin eco-design in Regiunea Dunarii”, co-finantat prin Programul pentru Competitivitate si Inovare CIP-EIP, si vizeaza promovarea eficientei resurselor şi materialelor prin eco-design la nivelul IMM-urilor din regiunea Dunarii.

Proiectul se adreseaza firmelor, asociatiilor de firme şi clusterelor care ambaleaza sau produc ambalaje; produc, asambleaza şi / sau comercializeaza echipamente de produs ambalaje; imprima ambalaje; produc adezivi, chimicale, fluide de imprimerie pentru ambalaje; produc, vand sau distribuie orice produs care necesita ambalare pentru a fi distribuit sau vandut.

Beneficiile proiectului asupra firmelor constau in obtinerea de produse optimizate prin reducerea costurilor cu energia, deseurile si materiile prime, imbunatatirea impactului produselor asupra mediului, obtinerea unor prototipuri sau concepte vizuale ale ambalajelor, promovarea tehnologiilor si produselor care utilizeaza in mod eficient resursele.

Pana in prezent, CCIAT in calitate de partener al proiectului, a realizat actiuni de conştientizare cu privire la importanta eco-design-ului si 4 workshop-uri tematice pentru peste 300 de firme din regiune. Experti eco-design de la Centrul de eco-design al Universitatii din Viena şi experti ai CCIAT au instruit un numar de 160 de firme cu privire la avantajele utilizarii eco-design-ului şi metodele specifice de aplicare a acestuia in procesul de productie sau ambalare. De asemenea, 90 de firme timisene au fost auditate in ceea ce priveste amprenta de carbon cu software specific, iar 6 firme au participat la o vizita de documentare la Belgrad.

Programul evenimentului:

09:00 – 09:30 inregistrarea participantilor
09:30 – 09:40 Prezentarea participantilor si a asteptarilor acestora in  legatura cu evenimentul

9:50 – 10:00 Prezentarea Proiectului
10:00 – 10:40 Sisteme de management energetic, cerinte ale Standardului ISO 50001
10:40-11:00 Pauza de cafea
11:00 – 12:00 Metodologia de evaluare, identificare si analiza a masurilor de eficienta energetic

12:00 – 12 :45  Exercitiu de grup
Discutii libere
Prezentarea rezultatelor

12:45 – 13:00
Pranz
Discutii informale

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.