Noutati :

Work – shopuri informative despre pesta porcina la Asociatia Timis Torontal Barzava

6 februarie, 2019 - 12:35 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
0

Grupul de Acţiune Locală ”Asociaţia Timiş Torontal Bârzava” a finalizat două activități deosebit de utile în dezvoltarea teritoriului rural astfel:

1. Work–shop intitulat: ”Cooperativa- drumul către viitor” organzat cu sprijinul primăriei Moravița în 29.01.2019, dedicat informării unui număr cât mai mare de potențiali beneficiari, dintr-o zonă cunoscută cu un potential ridicat în prelucrarea cărnii.
Au fost dezbătute problemele asocieri, s-a răspuns la întrebările solicitanților.
Au participat 50 de persone care au mai fost informate de către autoritățile locale ale comunei despre problemele pestei porcine apărute în județul Timiș și despre amenajament pastoral.

2. Work-shop organizat la sediul asociației ”8 ani de activitate G.A.L. (Grup de Acțiune Locală ) Asociația Timiș Torontal Bârzava ”, unde au fost prezentate rezultatele la zi, materializate în depunerea a 42 de proiecte din care au fost selectate 36 la GAL în valoare de 1.854.374 euro, urmând să fie lansate alte sesiuni de proiecte.

Specificitatea Măsurii 19 LEADER – este reprezentatată de abordarea „de jos în sus” – ceea ce reprezintă o modalitate ce permite Grupurilor de Acţiune Locală să îşi aleagă un grup coerent de măsuri adaptate priorităţilor identificate pe teritoriul său, măsuri transpuse în strategiile de dezvoltare locală, pentru a pune în valoare potenţialul endogen al teritoriului.

Beneficiari publici și privați își desfășoră activitatea în unitățile administrativ teritoriale din localităţile : Deta, Gătaia, Banloc, Birda Denta, Ghilad, Giera, Jamu Mare, Jebel, Liebling, Livezile, Moraviţa, Pădureni, Voiteg, din judeţul Timiş şi Berzovia, Forotic si Măureni, Doclin, din judeţul Caraş Severin.
Pe lângă parteneri publici amintiţi din asociaţie mai fac parte şi 29 de societăti comerciale, PFA, II şi 9 asociaţii non-guvernamentale.

Prin măsura 19 LEADER, Submăsura 19.2 – Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-20120 (P.N.D.R.) se realizează singurul parteneriat public-privat de succes din România, prin care un număr de 239 GAL-uri selectate, implementează propriile strategi de dezvoltare locală pe teritoriul României.

G. A. L. “Asociaţia Тimis Torontal Barzava” a fost selectat şi autorizat prin Decizia nr. 005/ 23.08.2016 pentru a implementa propria Strategie de Dezvoltare Locală, cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (P.N.D.R.), măsura 19 LEADER, de catre Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ( MADR) prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală (DGDR) – Autoritate de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (AM- PNDR) pentru perioada de programare 2014 – 2020

Pentru detalii şi informaţii:
telefon: 025.390.549;
e-mail: [email protected];
Informații utile pentru beneficiari pe sit-ul asociației : www.timistorontalbârzava.ro

 

 

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...