Noutati :

Wikileaks despre Becali: L-ar fi platit pe Adrian Sarbu pentru a fi prezentat favorabil

27 martie, 2011 - 09:53 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

„Cea mai mare parte a averii sale provine din tranzactii imobiliare eficiente, unele dintre ele suspectate de manipulari dubioase din interior. Becali a fost in spatele unei afaceri foarte controversate din 1999 care implica schimbul a 21 de hectare de pamant departe de Bucuresti cu 21 de hectare detinute de armata in Baneasa, o suburbie a Bucurestiului”, se precizeaza in cablograma.

Telegrama Ambasadei SUA despre George „Gigi” Becali: Sondajele publice recente arata ca patronul echipei Steaua, Gigi Becali, este al doilea cel mai popular politician din Romania dupa presedintele Traian Basescu. Se spune ca averea lui Gigi Becali provine din afacerile cu ovine ale tatalui sau de pe piata neagra care aduceau beneficii agentilor de Securitate, responsabili cu monitorizarea lui in perioada exilului din cauza asocierii lui cu Garda de Fier.

In 2004 intr-un interviu dinainte de alegeri, Becali a recunoscut ca a primit aproximativ 150.000 de dolari de la familia sa atunci cand regimul lui Ceausescu a cazut. Dupa ce a lucrat in afacerea familiei de comert si iaurt in perioada comunista, Becali a inceput sa isi mareasca averea in 1990 exportand in Turcia camioane pline cu rulmenti cu bile, marfa care se pare ca ar fi fost furata, si importand blugi de proasta calitate de la un furnizor din Istanbul. Totusi, cea mai mare parte a averii sale provine din tranzactii imobiliare eficiente, unele dintre ele suspectate de manipulari dubioase din interior. Becali a fost in spatele unei afaceri foarte controversate din 1999 care implica schimbul a 21 de hectare de pamant departe de Bucuresti cu 21 de hectare detinute de armata in Baneasa, o suburbie a Bucurestiului. In iulie 2007, presa a scris ca Becali l-a mituit pe fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, oferindu-i fetei sale o proprietate suburbana in schimbul tranzactiei mai sus mentionate.

Becali s-a afiliat Dreptei nationaliste din Romania. El a fost chemat pentru canonizarea sefului legionarilor romani din 1930, Corneliu Zelea Codreanu. El este liderul partidului nationalist Noua Generatie (PNG), pe care l-ar fi cumparat de la primarul Bucurestiului Viorel Lis in 2004.

In mod ironic, Becali a avut, de asemenea, o relatie apropiata cu liderul PSD, Viorel Hrebenciuc, care l-a sprijinit pe Becali sa preia PNG pentru a submina partidul lui Vadim Tudor, PRM. In plus, Becali a avut niste legaturi cu presedintele Basescu, pe care l-a sprijinit in campania sa pentru referendum si alaturi de care a sarbatorit pana tarziu in noapte victoria echipei Steaua din semifinalele Cupei UEFA, eveniment foarte mediatizat in presa. Becali l-ar fi platit, se pare, pe mogulul media Adrian Sarbu pentru a fi prezentat favorabil pe posturile de televiziune detinute de acesta. Averea lui Becali valora aproximativ 950 de milioane de dolari in 2006.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...